KUĆE ZA ODMOR

SIN JE IZRADIO NAMJEŠTAJ A OTAC VANJSKI DIO OVE PREKRASNE VILE U SRCU ISTRE: Provedite savršen odmor u autohtonoj istarskoj kući iz 1880. godine

Obiteljska kuća datira iz 1880. godine i sačuvala je svoju izvornu veličinu te posebnost. Svi elementi u interijeru, ali i okućnici vile djelo su članova obitelji Šestan. Jednom riječju, Vila Mario je dom, istarski dom koji velikodušno ugošćuje sve svoje posjetitelje

| Autor: Ružica KORACA


U malom simpatičnom istarskom selu Šestani, udaljenom svega pet kilometara od nezaobilaznog srca Istre, grada Pazina, smjestila se Vila Mario. Svaki kraj ima svoje posebnosti, pa su tako žitelji Šestana poznati kao odlični pjevači i plesači - nekada se plesnjak održavao baš u Šestanima gdje su dolazili ljudi iz okolnih sela na druženje i živu muziku. Govorimo o razdoblju prije 90 godina, kada nije bilo baš plesnjaka, ali Šestani su bili oduvijek posebni po kantadurima, plesarinima i mužikantima. I Vila Mario odiše istarskom poviješću i tradicijom, njezini zidovi čuvaju i pričaju priču o istarskoj familiji i mužikantima.

Ima dušu i priču

Smještena u središtu Istre, u čarobnim Šestanima, Vila Mario prava je oaza privatnosti i mira. Svojim uređenjem potpuno je odmaknuta od komercijalnog stila koji je nerijetko hladan i s kojim se gost često ne može poistovjetiti. Vila Mario ima dušu i ima svoju priču. Ovu posebnu i modernu vilu uređivale su vrijedne ruke jedne složne obitelji čiji je cilj bio zadržati tradicionalni istarski stil i u svaki njezin element unijeti dio obiteljskog nasljeđa.

Vanjski bazen i sve drugo što traže suvremeni gosti

Naime, ova obiteljska kuća datira iz 1880. godine i sačuvala je svoju izvornu veličinu te posebnost. Svi elementi u interijeru, ali i okućnici djelo su članova obitelji Šestan. Jednom riječju, Vila Mario je dom, istarski dom koji velikodušno ugošćuje sve svoje posjetitelje.

Prekrasan pogled s terase na vizure netaknute prirode Šestana

Vlasnici ove divne vile željeli su njezinim uređenjem i arhitekturom odati počast istarskoj tradiciji i obiteljskoj povijesti. Kada su krenuli s uređenjem kuće iz 1880. godine, nisu ni slutili koliko će im vremena biti potrebno da ona poprimi izgled unikatne vile kakva je danas. Mnogo vremena, truda, ručnog rada i volje uloženo je u Vilu Mario te je ona danas biser u moru kuća za odmor. Vanjski zidovi građeni su od suhozida i djelo su majstora iz sela koji je mjesecima radio na obnovi.

Dom daleko od doma

U izgledu vile vlasnici su zadržali šarm starih istarskih kuća i svakom aspektu interijera dali vlastit moderan pečat. Namještaj u vili izrađen je od punog drva po mjeri, a za njegov jedinstven izgled odgovoran je sin Robert Šestan koji se već godinama bavi drvom i izradom namještaja, dok je za vanjski izgled kuće zaslužan otac Janko Šestan. Lidija Šestan uređivala je vilu želeći zadržati rustikalan romantični stil, ali da sadržava sve što suvremenom gostu može zatrebati.

Kuća je za osam osoba, s tri spavaće sobe i pripadajuće kupaonice

Danas je ova istarska ljepotica moderna vila s dušom i lijepom poviješću. Vila Mario ima zadivljujuću toplinu, koja privlači i koja je zaslužna da svaki gost koji ovdje provede svoj odmor ode s najljepšim uspomenama.

Vila se proteže na dvije etaže, na 145 četvornih metara prostora s dvije terase te 600 kvadrata potpuno ograđene i uređene okućnice s vanjskim bazenom. Ovdje može odmarati i uživati osam osoba. Ima tri spavaće sobe s trima pripadajućim kupaonicama, potpuno opremljenu kuhinju i dnevni boravak koji čini srce vile. Tu je, naime, smješteno ognjište koje daje osjećaj topline, posebno u hladnim danima kada se samo želimo ugodno smjestiti uz vatricu koja pucketa. Prekrasan pogled pruža se s terase na vizure netaknute prirode Šestana.

Namještaj je izrađen od punog drva po mjeri, a za njegov jedinstven izgled odgovoran je sin Robert Šestan

Okućnica je stvorena za neometano uživanje uz bazen, roštiljanje s prijateljima, izležavanje na istarskom suncu ili rekreaciju. Njezinu ljepotu i šarm fotografije teško mogu prenijeti. Zapravo gosti redom ostanu oduševljeni koliko je veličanstvena u svojoj jedinstvenosti.

Vila raspolaže sa 145 četvornih metara prostora, dvije terase te 600 kvadrata okućnice

Vila je pravo utočište za svakog željnog privatnosti i potpunog odmora. Idealna je za obiteljska okupljanja, savršena je za parove i pogodna za grupe prijatelja. Osim što svojim uređenjem i izgledom omogućava gostu da iz prve ruke upozna te doživi Istru i istarsku tradiciju, ona to isto čini i svojom idealnom pozicijom. U njezinoj blizini brojne su vinske staze i staze maslinova ulja te brojni OPG-ovci koji na svojim imanjima nude kušanje domaćih jela i pića. Za goste željne avanture u pet kilometara udaljenom Pazinu nalazi se zip line na Jamom.

Kvalitetan obiteljski smještaj

Na prošlotjednom Forumu obiteljskog smještaja koji je održan upravo u Pazinu direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić kazao je da je Hrvatska i ove godine zadržala poziciju vodeće i najsigurnije turističke destinacije Mediterana, čemu je snažan doprinos dao segment obiteljskog smještaja.

Tradicionalno ognjišće i drugi prepoznatljivi detalji iz obiteljskog naslijeđa

- Ovako dobri rezultati obiteljskog smještaja, ostvareni u okolnostima globalne pandemije, potvrda su njegove kvalitete i prepoznatljivosti na turističkom tržištu. Riječ je o segmentu smještajne ponude koji predstavlja sinonim za autentičnost turističkog doživljaja jer upravo kroz obiteljski smještaj našim gostima možemo pokazati kulturu destinacije u kojoj borave. Nastavit ćemo provoditi sve aktivnosti koje za cilj imaju daljnje pozicioniranje Hrvatske kao destinacije kvalitetnog i sigurnog obiteljskog smještaja koji je, osim na domaćem tržištu, najtraženiji oblik smještaja i na tržištima kao što su Njemačka, Italija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska i Francuska, kazao je tom prigodom Staničić.

*Sadržaj reailziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom

HTZ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini