PERFORMANS NA pulskom FORUMU

UMJETNIK I BIVŠI RADNIK BRODOGRADILIŠTA PINO IVANČIĆ 'Odsviran' requiem za Uljanik


S jasnom aluzijom na aktualne poslovne namjere potencijalnog strateškog ulagača Danka Končara da obalni dio brodogradilišta Uljanik prenamjeni u turistički , komercijalni i rezidencijalni centar, pulski performer i konceptualni umjetnik Pino Ivančić te njegov suradnik D.S. Dragon upriličili su jučer nešto prije podneva na Forumu performans "Requiem za Arsenal & Otok simfonijskog orkestra "PoPulA".

Muljanje s nekretninskim biznisom

Sam umjetnik nakon performansa kazao nam je da mu partner u performansu glumi Danka Končara, koji je sada, kako je rekao, personifikacija muljanja s nekretninskim biznisom.

U potpunoj tišini, uz prisutne novinare lokalnih medija i RTL Televizije te čuđenje pojedinih turista koji su ispijali piće na osunčanim terasama okolnih kafića, Pino je u tri navrata od novinskog papira napravio male brodove, da bi ga "strateški ulagač" odgurnuo, neutralizirao i ocrtao mu kredom mrtvo tijelo, da bi zatim pored brodova dodao svoje nekretnine.

Manipulacija i padanje na štosove

-Ovo je simfonijska suita u više dijelova. Počela je prije 18 godina s mojim famoznim puranom. Bio sam radnik Uljanika i znam čitav proces. Svi smo mi sentimentalno vezani za Uljanik. Prljava igra počela je već s dionicama, a znam nešto o tome jer sam bio i u sindikatu. S druge strane, industrija nestaje. Ne možemo o ičemu govoriti ukoliko ne možemo stvoriti dodanu vrijednost. Sad se spominju nekretnine, no za koga? Tko ih od nas može kupiti? Ovo što se danas događa oko Uljanika je manipulacija i padanje na štosove. Mene boli samo to što ljudi ne reagiraju. Neka svi bivši i sadašnji Uljanikovci i njihove obitelji, sinovi i kćeri dođu prvo pred Uljanik, a onda svi u Zagreb na Markov trg, kazao nam je nakon umjetničkog čina usred Pule Josip Pino Ivančić. (Z. ANGELESKI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini