LANIŠĆE

Tradicionalni božićni koncert i prijem načelnice GODINA PUNA IZAZOVA


Tradicionalni božićni koncert upriličen u župnoj crkvi u Lanišću svojim su nastupom uveličali Laniški župni zbor, vokalna skupina Milost, vokalna skupina Mendule, Mirko Cetinski i maestro Massimo Brajković, a potom je u zgradi općine održan prigodan prijem na kojem se laniška načelnica Roberta Medica osvrnula na godinu na izmaku. Ocijenila ju je uspješnom godinom punom izazova i postavljenih ciljeva ostvarenih zajedničkim snagama.

Sanirana je vodosprema u Brgudcu, zidovi na grobljima Trstenik i Rašpor kao i kapelica na groblju u Lanišću. Nasipana je nerazvrstana cesta u Klenovšćaku i Černehima. Hrvatske šume su provele sanaciju šumskih putova u Brgudcu, Rašporu i Pod Osapno. Proširena je javna rasvjeta u Lanišću, Prapoćama, Klenovšćaku, Danama i Račjoj Vasi. U plan poslovanja Istarskog vodovoda uvršteni su objekti Vodovod Brgudac i Vodovod Farma-kamp Raspadalica, a u pripremi je izgradnja mini dječjeg igrališta za Prapoće i postavljanje klupica za naselja.

-S ponosom ističem da je općina nakon 25 godina od osnivanja dobila svoj praznik, Dan općine Lanišće, koji se slavi 31. svibnja na dan kada se svečano slave sveti Kancij, Kancijan i Kancijanila, zaštitnici župe Lanišće. Pored toga uspješno su održane i sljedeće manifestacije: Zarozgajmo na Ćićariji, Motovun film festival, obilježavanje 75. obljetnice spaljivanja šest sela na Ćićariji, rujanska manifestacija Dan otvorene granice Vodice - Golac i božićni koncert. Na kraju godine usvojene su izmjene i dopune Prostornog plana, započela je izrada Strategije razvoja Općine Lanišće, započele su aktivnosti na izgradnji širokopojasnog interneta, kandidirana je izgradnja dječjeg igrališta u Lanišću i odobren je i s aktivnostima započeo prvi EU projekt općine "Kašteliri". Stoga se u laniškoj općini radujemo novoj godini za koju vjerujem da će biti jednako uspješna kao ova, s novim izazovima i ciljevima usmjerenima na razvoj laniškog kraja, poručila je Medica.(G. ČALIĆ ŠVERKO)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater