Večeras u porečkom kazalištu

TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT Radojka Šverko i prijatelji u Poreču

| Autor: Aleta BRATTONI

Uz prijatelje, pijanista Vladimira Babina i riječku vokalnu skupinu Rivers, Radojka Šverko će porečkoj publici priuštiti večer ispunjenu izuzetnim izvedbama u kojima spaja gospel, jazz, obrade domaćih i svjetskih hitova, a na koncertnom programu su i prigodne, najpoznatije božićne pjesme

  

Ljubitelje gospela u porečkom kazalištu večeras u 20 sati očekuje već tradicionalni božićni koncert, no ovoga puta u nešto drugačijem izdanju. Naime, umjesto inozemnih afroameričkih skupina i izvedbi duhovne glazbe, a koje su bile obilježje ovih tradicionalnih blagdanskih koncerata u porečkom kazalištu, Pučko otvoreno učilište Poreč večeras će ugostiti domaću divu svjetske karijere – Radojku Šverko. Uz prijatelje, pijanista Vladimira Babina i riječku vokalnu skupinu Rivers, Radojka Šverko će porečkoj publici priuštiti večer ispunjenu izuzetnim izvedbama u kojima spaja gospel, jazz, obrade domaćih i svjetskih hitova, a na koncertnom programu su i prigodne, najpoznatije božićne pjesame.

Baršunasti alt i karizma

Ova vrhunska umjetnica osebujnoga glasa, inače rodom iz Pazina, svoju je glazbenu karijeru započela još 1969. godine. Otada svojim baršunastim altom i karizmom osvaja pozornice, dobitnica je brojnih nagrada, a prati je iznimno poštovanje publike. Radojka Šverko mnogima je znana po izvođenju izuzetno zahtjevnih skladbi, te je tako stvorila repertoar ozbiljne glazbe u suradnji s renomiranim profesorima, između ostalog i s Vladimirom Babinom.

Ovaj nagrađivani pijanist trenutno radi kao profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a osim klasične glazbe, bavi se i jazzom te će u porečkom kazalištu biti savršena glazbena podloga maestralnom glasu Radojke Šverko.

Osim instrumentalne pratnje, Radojku Šverko će podržati i ženska riječka vokalna skupina Rivers, sastavljena od istančanih vokala Ane Jakšić, Maje Sindičić, Jelene Janković, Irene Križ i Patrizije Grbac-Hrabar.

Izložba plakata Jazz 2019.      

Osim snažne duhovne glazbe koju će izvoditi vrhunski domaći umjetnici, u foajeu će kazališta posjetitelji imati priliku pogledati izložbu plakata Jazz 2019. Postav donosi jedinstvene plakate koji su pojedinačno pratili svaki koncert protekle 24. sezone programa "Jazz u lapidariju". Plakate potpisuje grupa autora, a njihovo grafičko oblikovanje Sabina Damiani.

Ulaznice na događaj već su sve rezervirane, ali po potrebi je moguća upotreba pomoćnih sjedala.

Božićni koncert gospela građanima i gostima donosi Pučko otvoreno učilište Poreč već dugi niz godina, obogaćujući tako porečki Advent.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater