Umag(o) Floria

FOTOGALERIJA / U tijeku je jubilarni 25. Sajam cvijeća u Umagu. Još stižete

| Autor: Zvonimir Guzić


Promjenjivo vrijeme i mnogobrojni posjetitelji obilježili su jubilarni 25. Sajam cvijeća - Umag(o) Floria koji se ove godine održava na rivi uz mediteranski park Humagum koji je svojim biljem i raslinjem upotpunio šarenilo boja i mirisa.

Petnaestak proizvođača iz cijele Hrvatske u trodnevnoj manifestaciji nudi veliku paletu šarolikog cvijeća i raznih sadnica, a završava večeras u 20 sati.

Uz domaće ljubitelje cvjetnih mirisa, dominiraju posjetitelji iz Slovenije koji tradicionalno u velikom broju pohode istarski poluotok u prvomajskom tjednu, a ima gostiju i sa njemačkog i talijanskog govornog područja.

"Imamo kuću, tu u blizini Umaga, gdje provodimo većinu vremena u proljeće i ljeto tako da ćemo je malo oživjeti sa cvijećem na balkonima. Ponuda je odlična, a i cijene nisu visoke", kazala je posjetiteljica iz Ljubljane dok je suprug prema automobilu nosio veći broj kupljenih sadnica petunije i pelargonije.

Cijene cvijeća su svima prihvatljive, a većina primjeraka košta od dva do pet eura. Ne izostaje ni ponuda sadnica raznog povrća, od paprike i rajčica do patlidžana i salate.

Osim cvijeća sajam nudi i štandove sa domaćim voćem i povrćem u čijoj su ponudi dominirale jagode po cijeni od 7 eura za kilogram,ima i suhih smokava za 12 eura/kg, zatim domaćih oraha po 6 eura/kg, rajčica za 5 eura/kg, te ostalih delikatesi iz vrtnog uzgoja.

Sajam cvijeća odlična je najava tradicionalne manifestacije "Umag u maju" koja će i ovog
svibnja ponuditi bogat i raznovrstan program građanima Umaga i njihovim gostima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini