NISKA NEZAPOSLENOST

POTRAŽNJA ZA RADNICIMA NA OBALI Traži se 60 sobarica za čišćenje apartmana i mobilnih kućica


Posebno su tražene prodavačice u pazinskim marketima: Lidl traži čak deset sezonskih prodavačica, Istarski supermarketi njih pet, po jedna se traži za market u Tinjanu, Potpićnu i Jakačićima * Traže se tri prodavačice na pazinskim kioscima i po jedna u trgovini odjećom ili lovačkom opremom

 

U posljednje četiri godine broj nezaposlenih osoba koje su prijavljene Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u konstantnom je padu. Prema podacima HZZ-a iz srpnja 2018. godine, na području grada Pazina, registrirano je 107 nezaposlenih osoba, što iznosi 2,8 posto, dok je prosječna stopa nezaposlenosti tijekom 2018. godine iznosila 3,4 posto. Zaista je niska to stopa nezaposlenosti, naročito u usporedbi s proteklih gotovo tri desetljeća kada je uslijed nagle tranzicijske privatizacije velik broj firmi stavljao "ključ u bravu", masovno otpuštao radnike zbog čega je na "zavodu" broj nezaposlenih konstantno divljao.

Proizvodni radnici u Pazinu i Trvižu

No, onom pojedincu koji je i danas nezaposlen, uslijed zdravstvenih razloga, traženja posla u struci, traženja bolje plaćenog posla ili nekog drugog razloga, sasvim je svejedno koliko iznosi stopa nezaposlenosti. Jedina mu je razlika što će mu danas, za razliku od prethodnog razdoblja kad se stopa nezaposlenosti bilježila dvoznamenkastim brojkama, netko predbaciti da je nezaposlen jer je previše probirljiv ili da "traži posao, a Boga moli da ga ne nađe", međutim, u većini slučajeva tomu nije tako. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom