PROJEKT "STANICA 50"

Novo studentsko središte otvoreno u bivšoj kantini na pulskom Sveučilištu: Suvremeni prostor za pulske studente U KOJEM NEMA NIJEDNOG RAČUNALA!?

Novo studentsko središte (D. ŠTIFANIĆ)

Novo studentsko središte (D. ŠTIFANIĆ)


Prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju Nevenka Tatković rekla je "da će ovaj suvremeno opremljen i vrlo atraktivan prostor značajno podići razinu kvalitete studentskog standarda". No reakcija studenata na samom otvaranju novog središta bila je poprilično suzdržana. Pristojno su rekli da izgleda "solidno"

Nakon što su u srpnju odabrani među tri hrvatska Sveučilišta koja su osvojila vrijednu nagradu u sklopu projekta Coca-Cole "Stanica 50", u bivšoj studentskoj kantini na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile jučer je svečano otvoreno novo studentsko središte. Upravo je pulsko Sveučilište, uz Osijek i Dubrovnik, osvojilo najviše glasova u kampanji Coca-Cole, koja je projekt Stanica 50 pokrenula s namjerom da uređena studentska središta postanu mjesta na kojima će mladi sudjelovati na predavanjima, organizirati radionice, ali i sami kreirati i poticati nove kreativne sadržaje te projektne aktivnosti.

Nešto korisno

Direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole Boška Trbojević istaknula je da je kompanija pokrenula društveno odgovorne projekte usmjerene mladima, ponajviše zato jer sve veći broj mladih odlazi iz Hrvatske, a oni koji ostaju teško pronalaze posao. Naglasila je da će novo studentsko središte u Puli preuzeti Studentski zbor, koji sada treba osmisliti sadržaje u novom prostoru.

- Jedan od naših projekata koji već traje drugu godinu zove se Coca-Colina podrška mladima u sklopu kojeg obilazimo zemlju i organiziramo edukacije za mlade da bi odmah bili uspješni na svojim novim poslovima. Kao nadogradnja tom projektu, a s obzirom da ove godine slavimo 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, su i ovakva studentska središta kojima želimo zajednici pružiti nešto korisno. Nadamo se da će novo mjesto okupljanja zaživjeti i da će studenti koristiti ovaj prostor za razvoj novih ideja i projekata, istaknula je Trbojević, dodajući da je Coca-Cola arhitektonski i tehnološki opremila prostor. Po njenim riječima, u sva tri studentska središta, kompanija je uložila više od milijun kuna, no koliko konkretno u Pulu, nije znala precizirati. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater