publicirani radovi djece

Artići predstavili radove nastale proteklih godina

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Likovno-kreativna radionica Artić Studio More pripremila je izložbu Artićka plava faza, koja je otvorena u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. U sklopu projekta Čitajmo i stvaramo zajedno, udruga je predstavila treći katalog, 2021./2024., koji obuhvaća prethodne tri godine rada i stvaranja. U njemu su publicirani radovi djece koja su u proteklom periodu dolazila na radionicu i kreativno se izražavala.

- Suradnja Artića i knjižnice traje dugo godina, a malo-pomalo izrasla je u ovaj predivan projekt, kroz koji, sad već možemo reći, generacije i generacije Artića pronalazi inspiraciju upravo u književnim djelima. Prilika je ovo i da predstavimo treći katalog Artića, koji sadržava trogodišnji presjek radova djece, a koliko je to lijep projekt prepoznao je i Grad Pula koji ga financira dugi niz godina, a nadamo se da će tako biti i dalje, rekla je na otvorenju izložbe Iva Lanča, djelatnica Knjižnice.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Voditeljica Artića Sanja Simeunović Bajec naglasila je da su mali umjetnici bili aktivni i vrijedni, a rezultat je upravo ova izložba. Spomenula je i Stašu Doblanović Randall, koja je jednim dijelom također bila povezana s Artićima, a sada vodi Modnicu u istom prostoru u Rojcu.

Za katalog, koji sadrži čak 50 stranica, pisali su slikar Eros Čakić, novinarka Jelena Milović i povjesničarka umjetnosti i etnolog Kristina Tamara Franić Koulen.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Kao voditeljici ove likovne radionice puno mi znači podrška kolega iz struke, a svi oni koji su pisali za kataloge ostat će na ovaj način trajno spomenuti, istaknula je Simeunović Bajec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini