HDLU IZABRAO NAJBOLJE

Natječaj za umjetničke web stranice i blogove: Web stranica Harija Ivančića među sedam najboljih


Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb tijekom siječnja je raspisalo natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove 2019. godine koji je trajao do 1. ožujka, s ciljem da se potakne razvoj digitalne pismenosti i inovativni načini prezentiranja likovnih umjetnika na Internetu. Na natječaj su pristigla brojna zanimljiva rješenja, te je bilo teško odabrati one najbolje stoga su se u HDLU-u odlučili predstaviti sedam jednakovrijednih, najboljih umjetničkih web stranica, među kojima je i web stranica buzetskog akademskog slikara Harija Ivančića.

Made in Buzet

Hari Ivančić je rođen 26. studenoga 1967. godine u Pazinu. Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn (odjel grafike) završio je u Zagrebu. Godine 1994. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Vasilija Jordana, također u Zagrebu. Član je HDLU-a Istre, HDLU-a Rijeke i HDLU-a u Zagrebu, te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu (Berlin, Bruxelles, New York, Cairo, Sarajevo, Zagreb…), te je za svoj rad višestruko nagrađivan. Živi i radi u Buzetu.

Koncepciju web stranice: http://hariivancic.com/hr/, napravio je sam Hari Ivančić, a tehničku potporu i izradu potpisuje Prizma design d.o.o. iz Buzeta. Navigacija je jednostavna i pregledna: preko početnog ekrana na kojem se odabire hrvatski ili engleski jezik, dolazi se do glavnog izbornika, na kojemu se, uz biografiju umjetnika, može odabrati pregled važnih recenzija, kao i virtualna galerija s radovima slikanim u duhu enformela, koji približavaju strukture istarskih krajolika iz ptičje perspektive, nabijenu gustoću koloristički bogate zemlje.

Natječaj svake godine

Predstavljeni umjetnici i njihove web stranice mogu se vidjeti na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici'', a medijski pokrovitelj natječaja je i portal mojzagreb.info. Uz Ivančića među najboljim web stranicama su i one Tomislava Šilipetra, Borisa Pecigoša, Stjepana Perkovića, Danka Merina, Gabriele Vasić i Marka Tokića.

Natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove HDLU nastavlja provoditi svake godine. Namjera je okupiti što veći broj umjetnika iz Hrvatske, ali i regije, i potaknuti ih da svoje radove predstave na Internetu, sa ciljem da se bolje upoznaju i sami umjetnici među sobom, kao i šira javnost i kulturna publika sa radom likovnih umjetnika. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of