DAN KRAVATE

Miletić zavezao kravatu Jamesu Joyceu, Cvek Matku Laginji. "ZNAM IH VEZATI, ČAK I NAPAMET", POHVALIO SE GRADONAČELNIK GRADA PULE

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Učenici pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu jučer su, u povodu Dana kravate, priredili scenski program u čast kravati na hrvatskom i njemačkom jeziku, te ujedno čestitali deveti rođendan školskoj maskoti Treffi koja je u svijetu osvojila više nagrada kao inovativan projekt u poučavanju stranih jezika.

Priredbi su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Robert Cvek i Dino Bedrina u ime udruge Academia Cravatica. Potom je Cvek u Parku kralja Petra Krešimira IV vezao kravatu oko biste Matka Laginje, a potom je gradonačelnik Boris Miletić crvenom kravatom ukrasio i skulpturu Jamesa Joycea ispred kafića Uliks.

Dan kravate se i ove godine obilježava pod pokroviteljstvom Grada, u organizaciji pulske škole i spomenute udruge. Na pitanje koliko kravata ima i zna li ih vezati, Miletić je odgovorio potvrdno.

- Znam ih vezati, čak i napamet. Više ne moram gledati kako vezivati čvor, to je naprosto dio svakodnevnog rituala, mogu to tako kazati. Drago mi je što u našem gradu obilježavamo Svjetski dan kravate. Mislim da bi svi u našoj državi trebali biti ponosni na to što je upravo Hrvatska domovina kravate. S druge strane, mislim da smo i vezivanjem kravate oko Arene, ušavši u Guinessovu knjigu rekorda, odaslali još jednu lijepu promotivnu poruku, ali i ovdje danas biti u kafiću Uliks, čestitati na 30 godina postojanja jednog objekta. Ali ne samo objekta, nego objekta koji je pokazao da ima veliku dušu jer surađuje s našim Centrom za djecu s Downovim sindromom. Prema tome, mislim da je ovo jedna lijepa prigoda vezati kravati Jamesu Joyceu u našoj Puli, izjavio je Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum