svjetski dan činjenja dobrih djela

Pulski osnovci iskazali empatiju: Čistili okoliš, prikupljali hranu za potrebite, darovali slikovnice koje su sami izradili...

| Autor: Tea Tidić
Učenici OŠ Vidikovac upriličili su priredbu za korisnike Doma Alfredo Štiglić

Učenici OŠ Vidikovac upriličili su priredbu za korisnike Doma Alfredo Štiglić


U obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela bile su uključene sve osnovne škole kojima je osnivač Grad.

Učenici OŠ Šijana uredili su prostorije Društva distrofičara Istre, izveli su kulturno-umjetnički program u Domu Vila Maria te su organizirali dobrovoljno darivanje krvi. U kvartovskom kafiću čitali su priče i pjesme te prezentirali Malu školu mikroskopiranja, a izradili su i predmete za prodajni sajam te prikupljena sredstva donirali za Marijine obroke.

Učenici OŠ Veli Vrh posjetili su Sklonište za životinje i donirali napuštene životinje te čistili šumicu na Tivoliju i okoliš škole. Također, prikupljali su školski pribor za potrebite učenike. PŠ Štinjan je organizirala razmjenu knjiga na trgu i posjet štićenicima doma Alfredo Štiglić za koje su priredili kratak program.

Učenici OŠ Kaštanjer su svojim radom pridonijeli sadnji sadnica, kompostiranju, zalijevanju, čišćenju vrta i ostalim potrebnim poslovima u urbanom vrtu Gregovica. Učenici petih razreda pisali su pozitivne poruke koje su postavili na javni prostor za oglašavanje, a učenici šestih razreda razveselili su starački dom prigodnim poklonima i programom te skupili igračke za djecu koje će pokloniti bolničkom dječjem odjelu.

U OŠ Stoja učenici su posjetili djecu u Centru za rehabilitaciju Down sindrom centar Pula i odnijeli slikovnice djeci predškolskog uzrasta te se poigrali s njima. Učenici petih i šestih razreda skupljaju hranu za životinje koju će odnijeti u Sklonište za napuštene životinje grada Pule, a učenici sedmih razreda pomažu učenicima razreda oko težih zadaća i učenja. Školska grupa Humanitarci čistila je školsko i košarkaško igralište u blizini škole.

Učenici OŠ Vidikovac upriličili su priredbu za korisnike Doma »Alfredo Štiglić«.

Učenici OŠ Monte Zaro, koji su članovi grupe Humanitarci kreativci, posjetili su staricu od 102 godine i djevojku koja boluje od distrofije mišića, odnijeli su im radove, obrok i družili se s njima. Sudjelovali su u aktivnosti »Lov na filantropsko blago Pule« te su svoj razred o istoj temi informirali i potaknuli ostale učenike na humanitarnu akciju prikupljanja školskog materijala za štićenike Doma za nezbrinutu djecu Ruža Petrović iz Pule.

Učenici OŠ Centar skupljali su hranu za Sklonište za životinje te hranu, higijenske i druge potrepštine za humanitarnu udrugu Naš San Njihov Osmijeh. Također, učenička zadruga škole je organizirala prodajnu izložbu, a dobivena će sredstva donirati Udruzi cerebralne paralize Istarske županije u Puli (za liječenje Luke, člana udruge). Kako bi razveselili djecu u Dječjem domu Ruže Petrovića, upriličili su posjet Domu.

Učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula uključili su se u ovaj događaj kroz pet aktivnosti: čišćenje Mornaričkog parka, čišćenje okoliša Društvenog centra Rojc, čišćenje šetnice Vjeverica, prikupljanje donacija i predaja istih za udrugu Naš San Njihov Osmijeh te posjet azilu za napuštene životinje i donacija hrane koje su prikupili kao i slastice za pse i mačke koje su sami pripremili.

Učenici OŠ Giuseppina Martinuzzi organizirali su čišćenje kupališta Stoja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini