Humanitarni koncert

Prikuplja se novac za Valentovu rehabilitaciju: U pulskom Domu sportova nastupaju Atomsko sklonište, Alen Vitasović, Antitodor...

| Autor: Jelena Milović
Valent Hrvatin (Foto: Facebook)

Valent Hrvatin (Foto: Facebook)


Nastavlja se niz humanitarnih akcija za pomoć mladog umjetnika Valenta Hrvatina, koji je krajem siječnja ove godine pretrpio infarkt prednje spinalne arterije koji ga je ostavio gotovo potpuno paraliziranim od vrata nadolje. On je trenutno na rehabilitaciji na klinici Glavić u Zagrebu, te se uz pomoć terapije polako ali sigurno se oporavlja.

Danas je najavljen veliki humanitarni koncert u sklopu akcije "Za Valenta od srca", koji će se održati u petak, 26. travnja, u Domu sportova "Mate Parlov", na kojem će nastupiti Atomsko sklonište, Alen Vitasović, Antitodor, Anelidi, Electrical Zhbrufadors, Elis Lovrić, Erik Balija, Fallen Down Moon, Indivia, Irena&Mauro Giorgi, Kristina Iveković, Livio Morosin, Razor i Sour, a voditelj je Todor.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

- Do sada su prikupljena sredstva za sedam tjedana rehabilitacije, a sveukupno, za dovršetak za sada potrebne terapije za Valenta, potrebno je 35 tisuća eura. Sve do ovog nemilog događaja kad mu se zdravstveno stanje pogoršalo, Valent je bio vrlo aktivan član kako Udruge, tako i zajednice. Za sebe je volio reći da je punker, a poznat je i po svom humanitarnom radu. A sada je njemu potrebna naša pomoć, rekla je Lorena Lazarić Stefanović, dopredsjednica Udruge cerebralne paralize Istarske županije, i organizatorica ove humanitarne akcije.

- Kad god su u pitanju ovakve situacije, i kad moramo kao društvo pokazati empatiju, mi se rado odazove i pomognemo. Presretan sam i zahvalan svima koji su se odazvali, i vjerujem da ćemo u Domu sportova imati predivnu večer, rekao je Franko Krajcar, glazbenik koji se uključio u organizacija kao prijatelj Udruge.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Ulaznice po cijeni od 10 eura se mogu kupiti putem sutava Entrio, u Dnevnom boravku Rojca, caffe baru La Resistance te na dan koncerta na ulazu od 18 sati.

Valja napomenuti da će Udruga cerebralne paralize svoj štand imati ove subote u Mjesnom odboru Gregovica, gdje se bogatim programom od 10 sati obilježava Dan planete Zemlje. Prihod od prodaje raznih rukotvorina namijenjen je za Valentovu rehabilitaciju.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Također, danas u 18 sati, u medulinskom 3MC-u, u organizaciji MedulinArta održat humanitarna aukcija slika, fotografija i ručno izrađenog nakita, te je također prihod od prodaje namijenjen za Valentovo liječenje.

Humanitarna akcija službeno traje do 12. lipnja, a svi koji žele pomoći mogu uplatiti i novac na transakcijski račun otvoren za humanitarnu akciju kod Privredne banke Zagreb d.d., IBAN broj: HR5923400091511274493, opis plaćanja: Za Valenta od srca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater