Tema: bilje i podmorje južne Istre

Aktivnosti Udruge cerebralne paralize Istarske županije: PREDSTAVLJEN KALENDAR ZA 2022. GODINU

| Autor: Ružica KORACA
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


U sklopu manifestacije Reli po galerijama, u Ulici Sergijevaca predstavljen je kalendar Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Izradili su ga štićenici Udruge zajedno s likovnim pedagoginjom Martinom Vojnić Ivančević, koji su svojim kolažima predočili bilje i podmorje južne Istre.

- Radovi su nastali u našem ljetnom kampu koji je trajao tri mjeseca, dva puta tjedno u unutrašnjem dvorištu Rojca, organiziranom u skladu s epidemiološkim mjerama. Kalendar su slikali korisnici prstima, a onda sam ja izrezivala, lijepila i dovršavala radove da bi u konačnici izgledao kao lijepi proizvod, što sad i jest, kazala je Martina.

Foto

Riječ je o sedmom izdanju kalendara pod palicom iste likovne pedagoginje koja radi sa štićenicima s područja općina Medulin i Ližnjan. Grad Pula i Istarska županija pomogle su u realizaciji kalendara koji je tiskan u oko 400 primjeraka i moguće ga je preuzeti uz simboličnu donaciju namijenjenu radu Udruge.

Gordana Hosni Hrvatin, predsjednica Udruge cerebralne paralize Istarske županije, podsjetila je da djeluju u Društvenom centru Rojc u adekvatnom multifunkcionalnom prostoru.

- Inače imamo niz različitih radionica: od likovne, literarne do glazbene, a radimo i s terapijskim psom. Doduše, neki sadržaji su se prorijedili zbog pandemije. Sredstva prikupljena donacijama s ove izložbe iskoristit će se za djelovanje likovne radionice, kazala je Hosni Hrvatin.

Program prezentacije kalendara svojim glazbenim nastupom uveličala je Leonarda Budija, a njen nastup možete pogledati u videu:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater