NAKON NEOČEKIVANE ODLUKE

Pulski CMG pojašnjava zašto su morali dati otkaze 30-ak ljudi. "Ova odluka je bila izuzetno teška za kompaniju"

| Autor: Marcello ROSANDA
Direktorica Ana Tolić

Direktorica Ana Tolić


Iz CMG-a za Glas Istre ističu da je "njihova misija prije svega humanost u digitalnom svijetu, gdje se prednost daje čovjeku pred tehnologijom.

"Stoga je ova odluka bila izuzetno teška za kompaniju, ali je još teža za drage kolege s kojima smo se morali pozdraviti, a koji čine skoro 19 posto ukupno zaposlenih. Uz obavezno poštivanje svih zakonskih propisa, kompanija je odlučila isplatiti dodatne otpremnine i produžiti otkazne rokove u korist radnicima. Otpremnine su isplaćene čak i u slučajevima kada zakon iste ne propisuje. Na taj smo način htjeli zaposlenicima olakšati
predstojeći period i zahvaliti za njihov doprinos.

Do odluke je došlo uslijed smanjenja obujma posla određenih klijenata (niti jedan klijent nije otkazao suradnju) i globalnog trenda u IT industriji koji je uzrokovan smanjenjem budžeta klijenata, inflacijom, pandemijom, ratom, i ostalim razlozima.

Nažalost, svjedoci smo prakse da kompanije jednostavno ugase pristupe svojim ljudima ili ih obavijeste elektroničkom poštom kako više nisu zaposlenici. Upravo suprotno, nama je bilo od izuzetne važnosti da sa svakim zaposlenikom imamo individualne razgovore, objašnjavajući razloge odluke, njihov zakonski i dodatni kompenzacijski paket.

Sa svim kolegama rastali smo se profesionalno i na poslovno zreo način, u nadi za ponovnom suradnjom u budućnosti. Iskreno se želimo zahvaliti svim zaposlenicima te cijenimo njihov doprinos u izgradnji naše priče.

Trenutno smo maksimalno fokusirani na daljnji razvoj poslovanja, proširenje broja klijenata i sigurni smo u pozitivne rezultate u skoroj budućnosti", stoji u odgovoru kojeg potpisuju direktorica ljudskih potencijala Ivana Kalac i izvršna direktorica Ana Tolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini