STRAVA U PULI

BESKUĆNICI, HRPE SMEĆA I SMRAD U BUNKERU NA PUNTI Stanari peticijom traže od Grada da hitno riješi problem


U peticiji pojašnjavaju kako je skupina osoba, najvjerojatnije bez stalnog boravišta i prebivališta, zauzela naznačenu nekretninu u vlasništvu Grada Pule i ovdje boravi u bespravno izgrađenim montažnim objektima, kontinuirano krše javni red i mir, ometaju im kretanje, ugrožavaju sigurnost i imovinu…

Niti pet mjeseci nakon pisanja o nelegalnom zauzimanju skloništa i parcele u vlasništvu Grada Pule, točnije bunkera na Punti, ništa se nije promijenilo, a kamoli riješilo. Kako smo i sami vidjeli ovih dana, ali i doznali od prvih susjeda, smeća je sve više, a strah od požara sve veći budući da velik dio otpada čini drvena građa.

Podsjetimo, na gradskom zemljištu na Punti i skloništu poznatom kao bunker kojim Grad Pula upravlja, već godinama živi beskućnik koji je spavanje u bunkeru čak naplaćivao drugim beskućnicima. Samozvani poduzetnik Ivan Kesić svoju nelegalnu "straćaru" koju je dignuo pred ulazom u bunker u zadnje je vrijeme čak i proširio. Ovdje živi već godinama i to u improviziranoj kućici od drva za koju je čak dobio i adresu stanovanja, a koja je ista kao i susjedne kuće?! Sam sebe vidi kao "humanitarca" koji beskućnicima daje krov nad glavom te se brine da socijalnu pomoć koju dobiju "ne popiju odmah". (Borka PETROVIĆ, snimio Filip ŠKATAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum