OVE SUBOTE I NEDJELJE

KRŠANSKI FESTIVAL SAMONIKLOG BILJA VAS OČEKUJE!

| Autor: Promo
Festival samoniklog bilja u Kršanu

Festival samoniklog bilja u Kršanu


S velikim veseljem najavljujemo da se 11. izdanje Festivala samoniklog bilja vraća na Pristav.

U subotu i nedjelju, 7. i 8. svibnja ponovno ćete biti u prilici zaroniti u svijet biljaka.

Predavanja, radionice, outdoor aktivnosti, brojni izlagači i gastro kutak očekuju "uživo" sve vas koji ste dva protekla godišnja festivalska izdanja pratili samo online.

Općina Kršan, Turistička zajednica i Poljoprivredna zadruga Čepić polje, kao organizatori, ugostit će brojne predavače koji imaju što reći o dobrobiti biljaka i otkriti vam manje znane teme.

Festival samoniklog bilja u Kršanu

Svečano otvorenje zakazano je   u subotu, 7. svibnja u 11 sati, a već u 12 sati počinju predavanja o samoniklom bilju i raznim projektima Instituta za poljoprivredu i turizam Istarske županije.

Izdvajamo subotnje gostovanje Anite Šupe, poznate nutricionistice i autorice bestsellera "Istine i laži o hrani" koja će od 13 sati ukratko upoznati prisutne o izvornoj i zdravoj hrani.

Festival samoniklog bilja u Kršanu

Tu su, dalje, i teme Antona Rudana, poznatog "šumskog kuhara" koji smatra kako samoniklo bilje spada u sam vrh zdrave prehrane jer ima drugačiju energiju od onih brojnih uzgojenih biljaka.

Predstaviti će se i brojni fitoaromaterapeuti, upoznati vas i sa tajnama ghee maslaca. Na radionicama možete saznati kako ručno izraditi papir i dekorirati ga biljem te ga kasnije, osušenog, podići u Turističkoj zajednici, zatim kako preživjeti u prirodi... a predavanja i radionice se nastavljaju i u nedjelju, 8. svibnja.

Festival samoniklog bilja u Kršanu

U festivalskom šatoru predstavit će se preko 30 izlagača iz cijele Hrvatske – bit će tu prirodne kozmetike, zdrave hrane i ekoloških proizvoda, zdravog voća i sokova, ukusnih namaza, ali, prije svega – dobrih vibracija, sigurni smo.

Dvodnevno pokazno branje bilja koje vodi travar Franko Zgrablić, na kršanskim livadama i ove će godine, zasigurno, privući brojne znatiželjnike.

Festival samoniklog bilja u Kršanu

Od outdoor aktivnosti tu je rekreativna biciklijada – Kršan Spring Bike Tour zakazana za nedjelju, 8. svibnja, a start je u 10 sati ispred kaštela, za što je obavezna prijava unaprijed.

Ukoliko ste spremniji hodati, organizirano je i nedjeljno nordijsko hodanje koje starta isto tako u 10 sati ali na Pristavu u dužini od oko 8 kilometara.

Labinski Crveni križ podučit će vas osnovnim postupcima prve pomoći od 14 sati, a okupljanje je ispred šatora na Pristavu.

Gastro kutak bit će na raspolaganju svim posjetiteljima oba festivalska dana, a teško ćete odoliti koktelima sa samoniklim biljem...

Festival samoniklog bilja u Kršanu

Ovogodišnji Festival jest ekološki prihvatljiv festival što znači da smanjuje negativni utjecaj na okoliš koji nastaje njegovim održavanjem.

Mjere koje će se provoditi jesu: odvojeno prikupljanje otpada, korištenje ekološki prihvatljive ambalaže i proizvoda za jednokratnu upotrebu te omogućen pristup pitkoj vodovodnoj vodi. Svoje predstavljanje imat će i predstavnici Studija inženjerstva okoliša iz Varaždina.

Potpora Festivalu potvrđena je od strane predsjednika Zorana Milanovića, a pokroviteljstvo je potvrđeno i od strane Ministarstva turizma i sporta te ministrice Nikoline Brnjac.

Suorganizator manifestacije je i ove godine Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije.

Dovoljno razloga da vikend provedete u Kršanu. S radošću vas pozivamo.

Program Festivala samoniklog bilja u Kršanu:

FotoFoto

Foto

Detaljan program Festivala samoniklog bilja u Kršanu može učitati i skeniranjem ovog QR koda:

Foto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum