doigravanje za prvaka hrvatske

SF Pula poražena u trećoj utakmici polufinala: Večeras "brejk" ili kraj sezone

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Saša Miljević/Pixsell)

(Snimio Saša Miljević/Pixsell)


Stanoinvest Futsal Pula upisala je drugi uzastopni poraz u polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske. Futsal Dinamo slavio je u "dvojci" zagrebačkog Doma sportova s 5:2, u seriji na tri pobjede poveo s 2:1 i ako večeras na istom mjestu stigne do novog trijumfa, "čekirat" će vizu za finale. Puljani su dovedeni pred zid i ako ne žele danas zaključiti sezonu, morat će stići do pobjede kojom će vratiti "brejk" i izboriti majstoricu u Domu sportova "Mate Parlov".

Utakmicu u koju su ušli bez kapetana, "požutjelog" Davida Mataje, Puljani su otvorili po svojim najljepšim željama, pogotkom postignutim nakon samo 58 sekundi igre. Vukmir je izveo aut i pronašao Deana Moravca, koji je ostao zaboravljen na vrhu šesterca i zatresao domaću mrežu. Pokušali su Puljani u drugoj minuti po sličnom receptu poduplati svoje vodstvo, ali nakon kornera Vukmira i voleja "Chusa" Blazqueza s devet metara, uslijedila je obrana Piplice. Nju je na drugoj strani pokušao "oploditi" Gudasić, ali Gozi nije dao.

Crveni karton

Propuštena prilika nije obeshrabrila domaću "trojku" i novi pokušaj urodio je plodom. Igrala se 11. minuta kad se Tihomir Novak izvukao na lijevu stranu, primio loptu i odigrao povratnu za Gudasića, koji je snažnim prizemnim udarcem s devet metara pogodio pulsku mrežu.

Umalo se ona u istoj minuti još jednom zatresla, ali Gozi je uspio zaustaviti pokušaj Perića, nakon čega su do "velikog odmora" još triput zaprijetili gosti, no rezultat se nije mijenjao. Dvaput je pucao Dean Moravac, jednom Echeverry, a Piplica u tri minute prikupio tri obrane.

Nastavak su bolje otvorili "modri" i nakon što je Gozi neutralizirao udarac Gudasića, poveli u 24. minuti poslije odlične akcije kojom su u potpunosti izigrali pulsku momčad. Čekol je gurnuo loptu kroz sredinu, gosti su "ispali" i dvojica domaćih igrača našla su se sama ispred Gozija, nakon čega je uslijedila nesebična asistencija Perića za Tihomira Novaka i hladnokrvna egzekucija.

Dok su se Puljani dogovorili tko je pogriješio, umalo su još jednom kapitulirali, no Gozi je zaustavio udarac Postružina, a onda je u prvi plan izbio Echeverry. Dva pokušaja kolumbijskog reprezentativca obranio je Piplica, dva su žuta kartona na njemu "zaradili" domaći igrači koji ga na drugi način nisu uspjeli zaustaviti, da bi se u jeku napada Puljana zatresla njihova mreža.

Opet je Perić asistirao Tihomiru Novaku, a ovaj pobjegao Galešiću i u 28. minuti donio Dinamu dva pogotka prednosti. Tek što se krenulo s centra, Perić je nepropisno zaustavio Echeverryju, nakon čega je uslijedila neprimjerena reakcija isprovociranog Kolumbijca "nagrađena" crvenim kartonom te su Puljani ostali bez svojeg najraspoloženijeg igrača, a usto su i dvije naredne minute imali čovjeka manje na parketu.

Ugašena nada

Uspjeli su to "preživjeti" uz tek jednu pogođenu vratnicu koju je uzdrmao Perić, a nedugo nakon što su se snage poravnale, Tchato je poslije solo akcije u 34. minuti smanjio zaostatak. U narednoj minuti Dinamo je prikupio peti akumulirani prekršaj, no nadu Puljana da sve još nije izgubljeno ugasio je u 36. minuti Gudasić, koji je u pravom slalomu nanizao Vukmira i Deana Moravca te potom svladao nemoćnog Gozija.

Reagirala je gostujuća klupa minutom odmora nakon koje je Chus preuzeo ulogu golmana-igrača, no domaći su se igrači umješno branili i u 39. minuti potvrdili pobjedu. Tihomir Novak presjekao je loptu na svojoj polovici terena, odigrao dupli pas s Perićem i odličnu predstavu okrunio svojim trećim pogotkom za konačnih 5:2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom