ISTRA 1961

Majkić: Ovo nam je posljednja prilika sezone za slavlje na Opus Areni

| Autor: Ivica Cerovac
NE ZNA ZA POBJEDU U OSIJEKU - Lovro Majkić (Snimio: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell)

NE ZNA ZA POBJEDU U OSIJEKU - Lovro Majkić (Snimio: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell)


Lovro Majkić igrač je s najduljim neprekinutim stažom u aktualnom kadru Istre 1961. Na "Drosinu" je stigao skupa s Grupacijom Baskonia-Alaves, u ljeto 2018. godine, i teče mu šesta uzastopna sezona u zeleno-žutom dresu.

Početak pulske avanture obilježile su zdravstvene tegobe zbog kojih je više vremena proveo u ambulanti nego na terenu, ali nakon što je riješio probleme koji su ga mučili, Majkić je čvrsto prigrabio "jedinicu". Svjedoče o tome i 52 uzastopne prvenstvene utakmice koje je prikupio od listopada 2022. do ožujka 2024. godine, a onda je seriju prekinula ozljeda koljena zadobivena na treningu, zbog koje trener Paolo Tramezzani na njega nije mogao računati na ogledima protiv Lokomotive i Dinama. Upitan je bio i za domaći sraz s Rijekom, no Majkić nije želio propustiti jubilarni 60. "Derbi della Učka".

Majkiću je utakmica protiv Rijeke bila 75. prvenstvena odrađena u dresu Istre 1961, a pogodak Gode kojim je potvrđena gostujuća pobjeda bio je okrugli stoti kojeg je primio, uz 28 upisanih "clean sheetova". Puljani su po prvi put od dolaska Paola Tramezzanija povezali dvije "nule", jer su se kolo ranije praznih ruku vratili iz Maksimira, a sada im slijedi gostovanje u Osijeku, gdje ne znaju za pobjedu više od deset godina. Usto, u posljednjih 14 susreta odigranih u gradu na Dravi, osvojili su jedan jedini bod.

- Istina, otkad sam stigao na "Drosinu" nikad nismo pobijedili u Osijeku te često znam razmišljati kako to da Osječane u Puli dobivamo ili odigramo neriješeno, dok kod njih uredno gubimo. Bilo je tako prošle sezone, u kojoj smo doma upisali dvije pobjede i vani dva poraza, a i ove smo na "Drosini" osvojili četiri boda, dok smo prvu utakmicu u Osijeku izgubili - prisjetio se Majkić. - Osobno, smatram da što manje trebamo gledati statistiku, jer razmišljanje o tome što je bilo može nam samo skrenuti fokus s puno bitnijih stvari te trebamo otići u Osijek kao na bilo koje drugo gostovanje i probati stići do pobjede. Ovo nam je nova šansa, posljednja u ovoj sezoni, da napokon tamo uzmemo tri boda.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater