ISTRA 1961

Ekong: Trener nam je promijenio stav i momčad smo za velike stvari

| Autor: Roberto Car
Emmanuel Ekong (Snimila Leona Teodorović)

Emmanuel Ekong (Snimila Leona Teodorović)


Trebalo je tek nešto više od pola sata igre da nogometaši Istre 1961 pospreme tri puta loptu u mrežu Slaven Belupa i osiguraju novu, drugu uzastopnu, pobjedu. Sve nakon toga bilo je samo odrađivanje, sjajno obavljenog, posla. U tih je pola sata publika na "Drosini" vidjela "zeleno-žute" kako od prve sekunde jurišaju na gol suparnika. Greda, pa propuštena prilika i onda jedanesterac Fileta za prvi gol, pa drugi gol Ekonga za dugo sjećanje i na koncu zaključni pogodak Lawala, uz asistenciju Deveto mjesto ostaje tek uspomena, cilj je napad na sedmo i šesto. Ipak, trobodu, odličnoj igri i uvjerljivoj pobjedi usprkos, utakmica će se najviše pamtiti po eurogolu Emmanuela Ekonga, trećem u pulskom dresu, drugom uzastopnom.

- Utakmica je bila jako dobra. Prvo smo poluvrijeme odigrali dobro, bili smo svi kao jedan, radili smo ono što je trener tražio od nas i stvarno smo odigrali dobru utakmicu. Riješili smo sve u pola sata, ali to je tako, neke se utakmice tako »odvrte«. Napravili smo ono što smo trebali raditi, stvarali smo prilike za gol i zabili smo gol, odnosno tri gola - staloženo je rekao Ekong.

Navijači još uvijek vrte snimku tog gola s nekh 25 metara.

- Primio sam loptu od Blagojevića na sredini terena, vodio sam je malo, prošao sam jednog igrača, ne znam jesam li i drugog i onda sam pucao i zabio gol. Zašto sam se odlučio na udarac? Ne znam, to je stvar instinkta. Došlo mi je samo tako. Vidio sam da imam prostora za udarac i pomislio, zašto ne. I ušla je.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater