ISTRA 1961

Vuk: Kad znaš da si dao sve, onda ti i nije toliko žao kad izgubiš

| Autor: Roberto Car
DOBRA IGRA U DERBIJU NIJE NAGRAĐENA - Matej Vuk (Snimila: Leona Teodorović)

DOBRA IGRA U DERBIJU NIJE NAGRAĐENA - Matej Vuk (Snimila: Leona Teodorović)


Kad poražena momčad nakon susreta bude pljeskom ispraćena od svojih navijača, znači da je odigrala na gornjoj granici svojih mogućnosti. Da je, kako se to u sportskom žargonu kaže, "ostavila srce na terenu". Upravo se to dogodilo nogometašima Istre 1961 na "Drosini" nakon nedjeljnog 2:0 poraza od Rijeke u regionalnom derbiju.

Otišli su pred sjevernu tribinu do svojih najvjernijih navijača, Demona, koji su ih aplauzom nagradili za prikazano na terenu. Naravno, aplauzom su se priključili i navijači sa zapadne tribine, dok je Armada na južnoj tribini istovremeno pozdravljala novu pobjedu svojih igrača.

Dakako, Riječani su bili zadovoljniji, odnijeli su puni plijen s "Drosine" i zadržali prednost pred Dinamom. Puljani su se morali zadovoljiti odličnim nastupom, posebno u prvom poluvremenu, koje, nažalost, nisu okrunili barem bodom.

- S jedne strane sam nakon utakmice bio zadovoljan, u smislu da smo odigrali dobro i do gola Fruka smo bili bolja momčad na terenu - rekao je povratnik u prvih 11 pulskog sastava, Matej Vuk.

- Bio sam sretan jer smo im pružili dobar otpor. Bili smo od mnogih već otpisani uoči susreta, pričalo se kako će Riječani lako doći do novih bodova. Međutim, dobro smo odigrali utakmicu, ali mi je žao što nismo izvukli bod ili bodove. Mislim da smo zaslužili. Na kraju smo izgubili pa su mi, stoga, nakon susreta bili podijeljeni osjećaji. Odnosno, kad znaš da si dao sve, da si dao maksimum, onda ti i kad izgubiš nije toliko žao. Znaš da nisi poražen bez ispaljenog metka. Probao si, nije išlo, suparnik je pobijedio i idemo dalje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom