11 nacionalnih saveza

Kustić i Svetina na strateškom sastanku UEFE u Tirani

| Autor: Glas Istre
(Foto: Arhiva HNS)

(Foto: Arhiva HNS)


Hrvatski nogometni savez predstavljali su predsjednik Marijan Kustić i izvršni direktor Tomislav Svetina, a uz njih su uz predstavnike Uefe sastanku prisustvovali čelni ljudi još 10 nacionalnih saveza - Albanije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske.

Strateškim sastankom rukovodili su dopredsjednik Uefe i predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armand Duka i voditelj odjela nacionalnih saveza Zoran Laković.

Voditelj Uefinih klupskih natjecanja, Tobias Hedtstück, predstavio je novi format Uefinih natjecanja, kao i novosti u Uefinom programu solidarnosti.

Carlos Carballo Velasco govorio je o aktualnostima u sudačkim temama, dok je Sefton Perry predstavio brojne aktualne podatke o stanju nogometa u Europi. Ilija Kitić predstavio je trendove i mogućnosti kada se radi o javnom financiranju nogometnih projekata, dok je Tiago Craveiro čelnim ljudima nacionalnih saveza govorio o iskustvu Portugalskog nogometnog saveza i prihodima od prometa kladionica. 

"Ovakvi forumi odlična su prilika da se detaljno upoznamo s aktualnim i budućim projektima Uefe te trendovima u europskom nogometu, od izmjena u natjecanjima do mogućnosti financiranja našeg sporta. Prisutni su bili savezi s istog geografskog područja pa dijelimo neke slične izazove te nam je ovo bila prigoda razgovarati i o takvim temama. Drago nam je što je HNS prepoznat kao savez koji je uspješan na terenu i izvan njega, a naša je obveza i dalje jačati svaki segment djelovanja saveza kako bismo zadržali kontinuitet sjajnih rezultata", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater