ISTRA 1961

Usprkos porazu, domaći strateg bio je zadovoljan predstavom svojih igrača, ali ne i onom koju je pružio sudac

| Autor: Ivica Cerovac
ŽELI JEDNAK TRETMAN - Paolo Tramezzani (Snimila: Leona Teodorović)

ŽELI JEDNAK TRETMAN - Paolo Tramezzani (Snimila: Leona Teodorović)


Paolo Tramezzani zaokružio je "turnus" od devet utakmica na klupi Istre 1961 i po prvi put od svog dolaska u Pulu povezao dva poraza. Nakon Dinama, "zeleno-žuti" su praznih ruku izišli i iz sraza s Rijekom, ali za razliku od poraza upisanog na Maksimiru, nakon kojeg je talijanski strateg imao štošta za prigovoriti svojim pulenima, ovom je prilikom pohvalio njihov pristup, zalaganje i hrabrost koju su pokazali.

- Odigrali smo odličnu utakmicu - decidiran je Paolo Tramezzani, trener Istre 1961. - Igrali smo čovjek na čovjeka 90 minuta, prihvatili smo svaki duel na bilo kojem dijelu terena, odigrali hrabro i sa samopouzdanjem te nisam vidio razliku između moje momčadi i vodeće momčadi prvenstva. Obećali smo našim navijačima, koji su nas dan ranije došli podržati na treningu, da ćemo s ponosom nositi dres Istre 1961 na ovoj utakmici, boriti se za svaku loptu i predstaviti u najboljem mogućem svjetlu. Kad je utakmica krenula, igrači su bili spremni "poginuti" na terenu i ponosan sam na njih, jer su dali sve od sebe.

Puno je emocija bilo prisutno na tribinama, terenu, kao i na obje klupe, a u 38. minuti je već poslovično loš sudac Dario Bel dotrčao do aut-linije i domaćem strategu pokazao žuti karton, što je poprilično razljutilo Tramezzanija

- Svi dobro znaju kako sam se od mog prvog dana u Puli odnosio prema sucima. Uvijek sam o njima govorio s velikim respektom i kad god bi me novinari pitali nešto o njima, pričao sam lijepe stvari. Bio sam možda jedini trener u ligi koji je uvijek branio suce, čak i kad bi pogriješili, jer sam smatrao te i dalje smatram da svoj posao odrađuju na visokoj razini - rekao je Tramezzani. - Ovom sam prilikom, po prvi put u svojoj karijeri, želio nešto pitati suca. Htio sam popričati s njim kao čovjek s čovjekom i to sam ljubazno zatražio preko njegovog pomoćnika koji ga je pozvao, a glavni sudac je došao i pokazao mi žuti karton. Iskreno, ne znam razlog zbog kojeg sam ga dobio, ali shvatio sam poruku te mogu reći da sam naučio dobru lekciju i prihvatio je. Respektiram svakoga, ali nakon ove utakmice neke će se stvari s moje strane promijeniti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum