ISTRA 1961

Pulski prvoligaš nije zaustavio Dinamo, ali može srušiti šampionske ambicije prvog susjeda

| Autor: Goran ROJNIĆ  
Povratak "ratnika" - Slavko Blagojević (Arhiva Glasa Istre)

Povratak "ratnika" - Slavko Blagojević (Arhiva Glasa Istre)


Kakav će sustav i pristup izabrati trener pulskog prvoligaša Paolo Tramezzani za nedjeljni susjedski derbi protiv Rijeke u mnogočemu će odrediti "Derbi della Učka" na "Drosini". Pragmatična igra Puljana, s jako malo prilika za suparnike, koju su usavršili dolaskom talijanskog trenera, na "trenutak" je razbijena napadačkom orijentacijom na Maksimiru prilikom čega je četiri lopte završilo u pulskoj mreži.

Stoga je jasno da ukoliko se Tramezzani odluči na igru kao protiv Modrih pod opterećenjem će biti obrana pulske momčadi. Ukoliko se, pak, Tramezzani vrati "tvorničkim postavkama" kojima je stabilizirao područje pred pulskim vratima, patit će ofenzivni segment igre "zeleno-žutih" jer trenutno pulska momčad još uvijek ne može izbalansirati oba segmenta svoje igre.

Na odabir načina igre protiv lidera, koji svoje utakmice pobjeđuje minimalnim rezultatom i kada ne igra dobro, svakako će utjecati i teren na pulskom stadionu. "Drosina" je dugo bila oranica, neuvjetan teren nedostojan najelitnijeg ranga hrvatskog nogometa.

Nije da je sada bolja situacija s travnjakom "Drosine" ali s tribina se, dok igra ne počne, manje naslučuje "katastrofičnost" terena koji se, jednostavno, mora zamijeniti s obzirom da nije održavan, ili nije pogodan, za dugotrajne "napore".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater