RASHIT SULEJMANI

Zabacio klizni sistem na fermu, pa izvukao trlju čija je veličina prilično impresivna

| Autor: Boris Bulić
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


Iz Ulcinja nam se javio Rashit Sulejmani sa ulovom koji je s obzirom na korištenu tehniku rijedak. Osim toga i veličina ulovljene ribe je s obzirom na vrstu impresivna.

Evo što nam je Rashit ispričao o tom svom ribolovnom doživljaju:

– Barbun na udici je bukvalno nemoguća misija, a što znaju svi ribolovci koji love na tehniku čekanjem. Ova tehnika ribolova na čekanju mi je najomiljenija. S njom sam i počeo ribolov prije mnogo godina, ali nedavno sam počeo prakticirati i tehniku ??shore jigginga i spinninga gdje mi je omiljena lovina zubatac. A to je možda, kako volim reći u šali, povezano s mojom profesijom jer sam stomatolog – priča nam Rashit.

– A taj je dan bio malo vjetrovit, taman poslije juga ili kako Talijani kažu ‘mare in scaduta’.

Odlučio sam s kolegom poći u ribolov i to poslije skoro mjesec dana pauze.

Ispred Ulcinja je temperatura bila oko 14 stupnjeva, malo oblačno, a poslije obilne kiše i juga more je bilo malo zamućeno što je po mome mišljenju i najbolje vrijeme za ribolov.

Kolega je donio paketić Coreana koji su jedna od najboljih ješki za ribolov s udicom i olovom za tehniku čekanje ili dubinsko, kako ga neki zovu.

Koristio sam iglu za postavljenje crva na udicu.

Sistem je bio klizni s olovom i fluorocarbonom Take Akashi promjera 0,30 milimetara dok su udice bile veličine 2 marke Sasame Wormer i pokazale su mi se kao jedne od boljih udica za ribolov. – nastavlja Rashit svoju priču.

– Poslije jedno sat vremena pasivnog ribolova, unatoč vremenskim prilikama koje su bile super i poslije nekih sitnih komada koje sam vraćao u more slijedi niotkuda Bummmm!

Čegrtaljka batirunnera je počela zujati kao luda. Misleći da je to orada dao sam ribi malo vremena da pojede crva pa sam tek onda jako kontrirao.

I dok sam vukao ribu prema meni ona se uspjela ukopati između stijena.

Uhvatila me frustracija jer svaki ribolovac zna da kada se riba uvukne u stijenu teško je ju izvaditi.

Odlučio sam pustiti najlon i sačekati par minuta da riba opet krene i to mi je i uspjelo.

Riba je napokon izašla na površinu.

Na prvi sam pogled pomislio sam da je kokot ali kada sam još jednom pogledao smijući se i ja i moj kolega Kapo povikasmo uglas:

– Ovo je barbun!!! I to ogroman… Pogledaj…

A kada sam na suho izvukao ovaj neobičan ulov, počeli smo da vičemo od radosti.

Vaga je poslije pokazala 700 grama težine, a metar 32 centimetra dužine, što je svojevrstan rekord za ovaj naš akvatorij. Ovolikog barbuna-kamenjarku) do sada nisam ulovio.

Mislim da je veća radost bio taj ulov nego bilo koje druge krupnije vrste ribe – ispričao nam je Rashid Sulejmani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum