svježa manikura

Nijanse lakova koje će dominirati u jesen, ali i one koje doista neće

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Svaka nova sezona donosi dašak svježine u naš izgled. Bilo da se radi o odjeći, frizurama ili čak ljepoti, dopuštamo da nas inspiriraju najnoviji trendovi i često se automatski osjećamo ponešto drugačije kada se temperature promijene.

A za to ne morate imati potpuno novu garderobu, čak su i suptilne promjene zabavne, poput svježe manikure.

In: tihi luksuz, out: fluorescentne boje

Svijetle boje poput ružičaste i neonsko zelene savršene su za ljeto jer čine da naša preplanula koža blista i dočarava uzbudljivi osjećaj ljeta.

Ali u jesen stvari mogu ponovno postati malo dostojanstvenije.

Tu "Quiet Luxury" odnosno trend tihog luksuza, dobro dolazi. Već nam je poznat trend u kojem se vrlo diskretno, od mode i šminke, stvara luksuzan izgled, a sada osvaja i nokte. Svrha ovog trenda je isticanje prirodne ljepote noktiju i izravnavanje svih nesavršenosti neutralnim lakom.

Najbolji dio ovog trenda je to što ga možete lako postići sami. Pazite na nokte, uključujući zanoktice, zatim slijedite tri jednostavna koraka: bazni lak, lak za nokte i nadlak.

Lak za nokte je najbolji svijetli, neutralni ton, poput boje ruže ili svijetlo bež. Slobodno odaberite nijansu koja je malo mliječna jer tako u tren oka izravnavate neravnine na ploči nokta.

In: nijanse smeđe, out: bijela

Smeđa je boja velikog trenda ove godine, a to se odražava i na trendove manikure. Latte Nails, Teddy Nails ili Maple Syrup Nails samo su neke od nijansi smeđe koje ćemo ove jeseni viđati posvuda.

Izgledaju vrlo elegantno i potpuno su bezvremenski.

Tako idu uz svaki look, a nokti uvijek izgledaju njegovano. Također nas podsjećaju na mnoge naše omiljene jesenske poslastice i potrepštine, ne može biti prikladnije!

Ako želite stvoriti trendi privlačan pogled, upotrijebite malo efektnog pudera kako biste laku dali suptilno svjetlucanje.

Briljantno bijela, kakvu volimo nositi ljeti, u jesen 2023. više nije u trendu i pričekat će neke toplije dane. 

In: decentna francuska manikura, out: upadljivi nail art

Francuski nokti već su se neko vrijeme vratili u modu i odavno su izgubili svoj konzervativni imidž. Ljeti su se nokti mogli vidjeti u svim duginim bojama i puno se igralo oblicima.

Oni hrabriji dodavali su naljepnice za nokte, kamenčiće ili slično kako bi dizajn bio još šareniji i uzbudljiviji.

Međutim, jesen stvara atmosferu da poželite nešto mirnije za oko pa francuska manikura postaje mikrouzorak za nadolazeću sezonu. Fina linija izgleda vrlo elegantno i stoga je idealna za sve koji žude za promjenom monokromatskog izgleda, ali ipak žele nešto što pristaje svakoj prilici.

Kako bi dizajn dobro funkcionirao i bez odlaska na profesionalnu manikuru, preporučujemo korištenje posebnih naljepnica za nokte.

One se jednostavno pričvrste na nokat tako da samo  elegantan vrh ostane slobodan. Pomoći će vam u sprečavanju drhtave linije, jer se naljepnica jednostavno odlijepi na kraju, ostavljajući savršen francuski vrh.

Dakako, za francusku manikuru ne mora uvijek biti klasična kombinacija ružičaste i bijele.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini