IPAK SU USPJELI

RADNICI I GOSTI S BRIJUNA U FAŽANU SE SIGURNO VRATILI još u ponedjeljak navečer


Djelatnici Nacionalnog parka Brijuni i ostali koje je na Otočju zatočilo jako i olujno jugo, uspjeli su se na večer istog dana brodom "Veli Brijun" domoći kopna, odnosno Fažane. No, sišavši s broda zakoračili su i opet u vodu, s obzirom da je brionski gat poplavila visoka plima.

- Koliko znam nitko nije spavao na Otočju. Bilo nas je stotinjak na brodu, većinom radnici, ali i nešto gostiju, i svi smo se prebacili na kopno. Čekalo se da se jugo smiri, oko 20.30 krenuli smo na brod, u Fažanu smo stigli u 21 sat. Malo je valjalo po moru, ali sve je prošlo u redu, nikome nije pozlilo, kaže nam sugovornik.

Jučer je, naime, objavljena informacija da je brod kojim su trebali vratiti u Fažanu isplovio u 15 sati s Briona, ali se zbog valovitog mora morao vratiti u sigurnost otočke luke, da se na moru odvijala prava drama te da je mnogima pozlilo! Zbog olujnog juga, glasila je jučerašnja neslužbena informacija, djelatnici i gosti noć su trebali provesti u hotelu. Međutim, s večeri je jugo oslabilo i omogućilo povratak.

-Iako ni dugogodišnji radnici ne pamte ovakvo nevrijeme, ni na brodu ni na otoku nije bilo ni panike ni drame, ni kod radnika ni kod gostiju, ispričao nam je sugovornik, djelatnik Nacionalnog parka čiji su podaci poznati redakciji. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of