DVIJE KRALJICE NA LONDONSKOM TJEDNU MODE

Britanska kraljica prvi se put pojavila na reviji


Ne jedna nego dvije kraljice bile su u prvom redu ovogodišnjeg London Fashion Weeka na reviji dizajnera Richarda Quinna. Prva je ona prava, 91-godišnja kraljica Elizabeta II, kraljica Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Australije i Novog Zelanda a druga je kraljica isto tako vrlo moćnog modnog svijeta, glavna urednica Voguea 68- godišnja Anne Wintour.

Apsolutna kraljica

U plavom kostimiću od twida svjetlo plave boje sa Swarovski kristalima, neizostavnim brošem te kožnom crnom torbicom i crnim rukavicama bila je "apsolutna kraljica" londonskog tjedna mode koja je zasjenila onu pravu kraljicu mode. Kraljica se činila na trenutke zbunjena pred Quinnovom kolekcijom u kojoj su bila zanimljiva odijela s cvjetnim uzorcima koja su se nosila s motorističkim kacigama te teške kožne haljine i mrežaste čarape. Vjerojatno joj je Wintour objasnila nove modne smjernice, ali nije skinula velike tamne sunčane naočale ni za kraljicu, što su mnogi protumačili kao izraz nepoštovanja i nepristojnosti.

Kraljica Elizabeta II pojavila se na londonskom Tjednu mode kako bi predstavila nagradu za britanski dizajn koja nosi njezino ime, a koja će se dodjeljivati na svakom Tjednu mode. Ove godine nagradu je dobio upravo Richard Quinn.

"Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu biti na Tjednu mode u Londonu", rekla je uoči predaje nagrade. "Od tvida s Hebrida do nottinghamske čipke, dakako i Carnaby Streeta, naša modna industrija je dugi niz godina poznata po svom iznimnom umijeću te i dalje proizvodi tkanine svjetske klase i najmodernije, praktične kreacije".

Modna ikona i inspiracija

Elizabetu II proglasili su najvećom i najdugotrajnijom britanskom modnom ikonom i inspiracijom.

"S izložbe o vašoj garderobi naučili smo da ste kroz svoju vladavinu mijenjali norme, sebi prilagođavali neka pravila odijevanja koja su bila namijenjena samo muškarcima i tako mijenjali društvo. Kao naša vladarica surađivali ste s britanskim dizajnerima. Vaše Veličanstvo, znamo da ne želite biti poznati kao modna ikona, ali za sve nas u ovoj sobi, koji imamo najveće poštovanje prema vama, prema vašem radu, trudu i kulturnom utjecaju na našu industriju, znajte da to jeste, bez ikakve sumnje", rekla je Caroline Rush, šefica Britanskom modnog vijeća, dok je nagrađeni dizajner Richard Quinn rekao da se divi kraljici i njezinom stilu.

"Ona je ikona. Mislim da je prva žena u kraljevskoj obitelji koja je nosila hlače. Kraljičin dolazak na reviju bilo je "nevjerojatno" iskustvo, rekao je Richard Quinn, dodajući da bi rado kreirao odjeću za buduću članicu kraljevske obitelji, američku glumicu Meghan Markle koja će se u svibnju vjenčati za princa Harryja. (L. BAGAR)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater