POČEO PROJEKT UDRUGE METAMEDIJ

Učenici na izložbi "Meštrović: otisci duše"

| Autor: B. Ć. J.

Pod vodstvom suradnika udruge Igora Zenzerovića učenici pulske Škole za odgoj i obrazovanje obišli su dvije lokacije na kojima je postavljena izložba "Meštrović: otisci duše - Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića", Augustov hram i Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca, i upoznali se s velikanom hrvatskog kiparstva i njegovim izričajem, izvješćuju iz udruge Metamedij

 

Posjetom učenika pulske Škole za odgoj i obrazovanje izložbi "Meštrović: otisci duše - Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića" u organizaciji Arheološkog muzeja Istre i Muzeja Ivana Meštrovića počeo se prošlog tjedna provoditi projekt Metamedijator udruge Metamedij. Pod vodstvom suradnika udruge Igora Zenzerovića učenici su obišli dvije lokacije na kojima je izložba postavljena, Augustov hram i Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca, i upoznali se s velikanom hrvatskog kiparstva i njegovim izričajem koji je u ovom slučaju vezan za religioznu umjetnost, izvješćuju iz udruge Metamedij.

Izložbe, predavanja i put u Rijeku

Prema najavi, projekt Metamedijator se nastavlja i ovoga tjedna, kada će učenici posjetiti prostor Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika i njihovu Strip Čitaonicu Mrkli Mrak te izložbu "Abracadabra" u galeriji C8 Arheološkog muzeja Istre. U narednom periodu posjetit će i izložbu "Animalije" Antuna Motike u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, zatim Savez udruga Rojca i udrugu Čarobnjakov šešir. U školi će im pak biti održana dvodnevna radionica izrade animiranih gifova koju će voditi kolektiv Nji3 te dva interaktivna predavanja - glazbenika Marka Grbca o procesu nastajanja glazbe od prvog zvuka do kompozicije te predavanje Marka Bolkovića iz udruge Sonitus o video mappingu i svjetlosnim grafitima. U završnici će učenici otići i na studijsko putovanje u Rijeku kako bi imali priliku vidjeti i doživjeti jednu Europsku prijestolnicu kulture.

Razumijevanje, tolerancija, poštovanje

- Metamedijator je namijenjen za educiranje djece i mladih s poteškoćama u razvoju o kulturi u lokalnoj zajednici i uključivanja mladih u istu. Glavni cilj je pomoći u stvaranju razumijevanja, tolerancije i međusobnog poštovanja u zajednici, te potaknuti dobre odnose kroz učenje i stvaranje novo-medijskih sadržaja. Projekt promovira dostupnost i participaciju u kulturi kroz poticanje građanskog sudjelovanja u stvaranju novih sadržaja. Odvija se uz suradnju stručnih suradnika, umjetnika, profesora i mnogih drugih. U okviru projekta ostvaruje se suradnja sa Školom za odgoj i obrazovanje u Puli. Osim edukacije, djeci i mladima nudi i mogućnost uključivanja u godišnje projekte udruge Metamedij. Svrha projekta je suprotstaviti se težnjama pasivizacije mladih te stvoriti poticajno okruženje za njihovo aktivno uključivanje, informiranje te zanimanje za umjetnost i kulturu i razvoj vlastitih kreativnih vještina, ističu u Metamediju te dodaju da se projekt realizira uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater