U ZAGREBAČKOM DHK-u

Predstavljanje knjige Borisa Domagoja Biletića: ZATO ŠTO VRIME NE PROLAZI

Boris Domagoj Biletić (N. LAZAREVIĆ)

Boris Domagoj Biletić (N. LAZAREVIĆ)


U prostorima Društva hrvatskih književnika na Trgu bana Jelačića danas u podne bit će predstavljena knjiga Borisa Domagoja Biletića "Zato što vrime ne prolazi". U programu će sudjelovati Miroslav Mićanović, Milan Rakovac, Davor Šalat, Darija Žilić i autor Boris Domagoj Biletić. Stihove će interpretirati dramski umjetnik Dubravko Sidor, a Lada Žigo Španić voditeljica je Tribine DHK-a.

Riječ je o Biletićevom najboljem djelu, gdje osim hrvatskim književnim jezikom, piše i vrsnom čakavicom, a gdje se pjesme često grade i od fragmenata, metaforičnih i stvarnih, životnih situacija i referencija. Autorov je tematsko-motivski svijet u prvom redu obiteljski i zavičajni, pejzažni s naglaskom na Mediteran, domovinski te univerzalni, kao i opći civilizacijski, na doticaju srednje Europe i Jadrana...

Biletić je neke od ovih pjesmama posvetio članovima svoje obitelji, od koji neki više nisu među nama, ali žive u ovim stihovima, kao i drugim osobama koje su na neki način odredile njegov pjesnički put ili su se, pak, svojedobno znakovito našle na tom putu. Pjesme korespondiraju i s aktualnim vremenom.

Boris Domagoj Biletić (Pula, 22. ožujka 1957.), hrvatski pjesnik, esejist, književni kritičar, antologičar, publicist, polemičar, prevoditelj, kulturni djelatnik, urednik i nakladnik, danas jedno od najistaknutijih imena suvremenoga hrvatskog pjesništva i najprevođeniji suvremeni istarski pjesnik. Utemeljitelj je manifestacije Pulski dani eseja, predsjednik Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika te glavni urednik pulskog časopisa za književnost, umjetnost i kulturu Nova Istra. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum