OVE NEDJELJE

ART PANOPTIKUM XXXVIII: Predstavljanje aktualnih izložbi suvremenih autora

| Autor: Glas Istre
Plakat manifestacije

Plakat manifestacije


Gradska radionica u Puli organizira novo predavanje u seriji Art Panoptikum koje će se održati u nedjelju, 14. kolovoza, u 20.30 sati u njihovom vrtnom prostoru na Stoji.

Trideset i osmi Art Panoptikum započet će predstavljanjem Mirdidingkingathi Juwarnda Sally Gabori koja se smatra jednom od najvećih suvremenih australskih umjetnica u posljednja dva desetljeća, a povodom retrospektivne izložbe koja do 6. studenog traje u Fondation Cartier pour l’art contemporain u Parizu. Nakon toga slijedi prikaz izložbe američkog konceptualnog umjetnika Glenna Ligona koja je pod nazivom "Post-noir" otvorena do 20. studenog u Carré d'Art, muzeju suvremene umjetnosti u Nimu u Francuskoj. Sljedeća tema posvećena je libanonskoj umjetnici Mouniri Al Solh koja se izložbom pod nazivom "A day is as long as a year" otvorenoj do 2. listopada predstavlja u BALTIC-u, velikom međunarodnom centru suvremene umjetnosti smještenom u Gatesheadu u sjevernoj Engleskoj. Potom slijedi izložba pod nazivom "Live Evil" u Luma Arles kreativnom kampusu u Provansi na kojoj se s opsežnim izborom svojih djela predstavlja slavni američki filmaš i video umjetnik Arthur Jafa. Iza toga dolazi na red izložba pod nazivom "Her Hauntology" poljske umjetnice Pauline Olowske koja je do 16. listopada otvorena u muzeju The Twist, arhitektonskom remekdjelu studija BIG koji se nalazi u Kistefosu u Norveškoj.

Predstavljanje aktualnih izložbi suvremenih autora završava jednim od najvažnijih umjetnika današnjice Pierre Huyghom čija se izložba pod nazivom "Offspring" može do 30. listopada vidjeti u muzeju moderne umjetnosti KUNSTEN u Aalborgu u Danskoj. U stalnoj rubrici posvećenoj umjetnosti u javnom prostoru ovaj put predstavlja se Upfest, najveći street art i graffiti festival u Europi koji se svake godine u svibnju mjesecu održava u Bristolu u Engleskoj. Kao i uvijek predavanje će završiti predstavljanjem jedne umjetničke rezidencije, a ovaj put to je Black Rock, multidisciplinarni program kojeg je američki umjetnik Kehinde Wiley osmislio da okuplja međunarodnu skupinu vizualnih umjetnika, pisaca i filmaša u Dakaru u Senegalu. Program Art Panoptikum u organizaciji Gradske radionice priprema i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Program Art Panoptikum ostvaruje se uz financijsku potporu Grada Pule i Ministarstva kulture RH

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini