EDUKATIVNO-INFORMATIVNA SERIJA

ART PANOPTIKUM XXVIII: Devet besplatnih umjetničkih tema u subotu u vrtu

U prvoj temi predstavlja se francuski umjetnik Georges Mathieu utemeljitelj lirske apstrakcije, čija se velika retrospektivna izložba "Calligraphy Rhapsody" povodom stogodišnjice rođenja, održava u galeriji umjetničke zaklade K11 u Hong Kongu

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Gradska radionica Pula

Gradska radionica Pula


Gradska radionica u Puli najavljuje novo predavanje iz edukativno-informativne serije Art Panoptikum u subotu 26. lipnja u 20.45 sati u svom vrtnom prostoru.

U prvoj temi predstavlja se francuski umjetnik Georges Mathieu utemeljitelj lirske apstrakcije, čija se velika retrospektivna izložba "Calligraphy Rhapsody" povodom stogodišnjice rođenja, održava u galeriji umjetničke zaklade K11 u Hong Kongu.

Skulpture u formi odljeva

U drugoj temi govorit će se o izložbi "Tracey Emin / Edvard Munch The Loneliness of the Soul" u Royal Academy of Arts u Londonu istaknute britanske umjetnice Tracey Emin koja, baš poput Muncha, prihvaća i najbolnija iskustva kako bi stvarala svoju umjetnost. U trećoj temi razmatra se djelovanje jednog od najpoznatijih i vjerojatno najbogatijeg britanskog umjetnika Damiena Hirsta i njegova izložba pod nazivom "Archaeology now" koja je 8. lipnja otvorena u muzeju Galleria Borghese u Rimu.

U četvrtoj temi upoznajemo se s britanskom umjetnicom Rachel Whiteread prepoznatljivoj po skulpturama u formi odljeva negativa postojećih artefakata i prostora, a čija je izložba pod nazivom "Internal Objects" održana u Gagosian Grosvenor Hill galeriji u Londonu. Predmet pete teme je izložba "Yoshitomo Nara" postavljena u Los Angeles County Museum of Art (LACMA) kao prva međunarodna retrospektiva ovog japanskog umjetnika najpoznatijeg po slikama djece i životinja.

Program vodi Boris Bogunović

U sljedećoj temi govori se o izložbi "The Eye Is Not Satisfied With Seeing" američke slikarice Jennifer Packer koja se održava u Serpentine galeriji u Londonu, čiji radovi svjedoče o neumornom istraživanju snage i potencijala slikarstva. U sedmoj temi, povodom izložbe "Brutal Beauty" koja je 17. svibnja otvorena u Barbican galeriji u Londonu, predstavlja se tvorac termina Art Brut, jedan od najutjecajnijih francuskih slikara 20. stoljeća Jean Dubuffet, dok se u osmoj temi otkriva djelovanje britanske umjetnice Liz West čiji širok opus obuhvaća instalacije, skulpture i umjetničke radove na zidnim površinama. U zadnjoj temi predstavlja se umjetnička rezidencija poznatog proizvođača keramike Thun u Bolzanu u Italiji. Program Art Panoptikum uređuje i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Art Panoptikum ostvaruje se uz financijsku potporu Grada Pule i Ministarstva kulture RH.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater