PRVI HRVATSKI STUDIJ PRIPOVIJEDANJA

Aleksandar Bančić postao majstor pripovjedač

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Aleksandar Bančić (Snimio Neven Lazarević)

Aleksandar Bančić (Snimio Neven Lazarević)


Dramski pedagog Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula Aleksandar Bančić bio je polaznik prve generacije edukacijskoga programa "Prvi hrvatski studij pripovijedanja" koji je nakon položenih svih propisanih ispita i obaveza, nakon što je održao kreativno pripovijedanje, napisao i obranio svoj završni rad, te postao majstor pripovjedač.

Aleksandar se već dugi niz godina aktivno bavi umijećem pripovijedanja promovirajući zaboravljene priče prenošene usmenom predajom naših starih, te na taj način predano sudjeluje u približavanju i oživljavanju starih istarskih običaja.

U produkciji INK-a autor je i pripovjedač predstave "Štuorice od polnoći" koju je osmislio prema knjizi "Libar od polnoći" Milice Kranjčić.

- Radujemo se što će Aleksandar svoje znanje prenositi dalje našim polaznicima Dramskog i plesnog studija koji će pored priča koje budu pripovijedali, vježbati i retoričke vještine koje su temelj za elokventnu komunikaciju u kojoj god profesiji se u budućnosti našli, kazali su iz pulskog kazališta, čestitajući Bančiću kao i njegovim mentoricama Jasmini Žiljak Ilinčić, profesionalnoj pripovjedačici, dramskoj pedagoginji i diplomiranoj učiteljici, te komentorici dr. sc. Martini Hranj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater