rezultati projekta koji se provodi od 2020.

Promocija publikacije "Izmisliti prostor" u Galeriji Novo

| Autor: Mladen Radić
Mapa (inovativnih) kulturnih i umjetničkih praksi u Istri (Foto: Promo)

Mapa (inovativnih) kulturnih i umjetničkih praksi u Istri (Foto: Promo)


Udruga Metamedij u petak u 19 sati u Galeriji Novo (Laginjina 7) organizira predstavljanje publikacije "Izmisliti prostor: fragmentarna mapa (inovativnih) suvremenih kulturnih i umjetničkih praksi u Istri nakon 2000.)".

Publikacija je rezultat istoimenog projekta koji je od 2020. provodila udruga Metamedij u suradnji s kustosicom Brankom Benčić, a koji je nastojao mapirati umjetničke pozicije, inicijative i manifestacije u području suvremene umjetnosti u Istri tijekom prvog desetljeća 2000-ih.

Publikacija tako obuhvaća tekstove stručnih suradnica Branke Benčić i Miljenke Buljević te tekstove nastale na temelju intervjua s Jericom Ziherl, Robertom Paulettom, Davorom Klimanom, Mladenom Lučićem, Elvisom Lenićem, Alenom Floričićem, Dariom Sošićem, Tinom Širec Džodan, Alenom Sinkauzom, Brankom Benčić, Matijom Debeljuhom, Marinom Jurcanom i Markom Vojnićem.

Na predstavljanju će govoriti Branka Benčić, Matija Debeljuh, Marino Jurcan, Mladen Lučić, Robert Pauletta i Tina Širec Džodan u formi moderiranog razgovora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater