Puljani sutra gostuju kod Mladosti

Šućurović: Teret će opet ponijeti najiskusniji igrači

| Autor: Roberto Car
IZNENADITI ZAGREPČANE - Matija Maljić (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)

IZNENADITI ZAGREPČANE - Matija Maljić (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Košarkaši Stoje upisali su prošle subote prvu pobjedu u nastavku prvenstva i prvu otkako je Goran Šućurović stigao na klupu pulskog kluba. Svladana je, drugi puta ove sezone, zagrebačka Hermes Analitica i samim time s puno više entuzijazma u redovima pulskog prvoligaša kreću prema nedjeljnom gostovanju kod Mladosti u Zagrebu. Novi derbi začelja budući da mlada zagrebačka momčad ima samo četiri pobjede u prvenstvu, tek jednu više od Puljana.

Raubanje igrača

- Konačno smo upisali pobjedu koju smo posve zaslužili jer smo odigrali odličnu utakmicu - rekao je trener Stoje Goran Šućurović. - Samim time smo si malo povećali izglede u borbi za ostanak i u nedjelju protiv Mladosti idemo tražiti novu pobjedu koja bi nam dodatno povećala izglede da ostvarimo glavni cilj. U sučaju poraza, izgledi bi nam bili puno manji, ali svi vjerujemo da možemo ostati u ovom društvu.

Stoja je do trećeg uspjeha sezone stigla igrajući sa skraćenom rotacijom. Ovog puta ne zbog toga što je netko od igrača izostao, već izborom trenera. Šućurović je prvu petorku izraubao do kraja. Sjajni Gustovarac je odigrao svih 40 minuta, a Maljić je odmorio pune 43 sekunde.

- Morao sam skratiti rotaciju jer su nam u tom susretu bodovi bili važniji od svega. Slično će biti i protiv Mladosti, ali i u još nekim susretima koje moramo dobiti. U tim utakmicama teret moraju iznijeti »stare koske« dok će mlađi igrači dobiti svoju minutažu u nekim drugim utakmicama. Znam da su naši mladi igrači, prvenstveno Mlatac i Cetina, zalog za budućnost, ali ako želimo ostati u ligi, protiv direktnih konkurenata u borbi za ostanak teret moraju ipak ponijeti oni iskusniji.

Iz svega ovoga jasno se da zaključiti kako u pulskom prvoligašu vjeruju u ostanak, iako se još do prije tjedan dana ta misija doimala nemogućom.

Učenje na greškama

- Nismo se predali. Vidim po igračima da vjeruju u pobjedu, vjeruju u ostanak. Imaju sjajan karakter, a to vidim i po treninzima. Stvarno odlično radimo, dečki daju sve od sebe i sad kad smo vidjeli da postoji šansa za ostankom, daju »110« posto - pohvalio je trener Stoje svoje igrače.

No, za drugu uzastopnu pobjedu morat će u nedjelju odigrati sasvim suprotno od onoga kako su s »mladostašima« igrali u svojoj dvorani. Tada su upali u njihov »mlin«. Poletni Zagrepčani nametnuli su jurnjavu na parketu i Stoja u takvom načinu igre nije imala šanse.

- Gledao sam tu utakmicu i vidio da je bilo puno individualnih grešaka, ali i kolektivnih. Nastojat ćemo da ne ponovimo to, već ćemo pokušati sad mi njih iznenaditi. Kad smo mogli nadoknaditi »-7« Hermesu jer se niti jednog trenutka nismo predavali, uvjeren sam da ćemo i protiv Mladosti imati šanse. Putujemo kompletni, ali će i ovom prilikom najveći teret ponijeti oni najiskusniji - dodao je trener Stoje, koji je kudikamo bolje raspoložen nakon velike pobjede u prošlom kolu pa bi mogla prošla utakmica dosta biti prekretnica sezone kakvu su svi u pulskom klubu priželjkivali.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini