HDLU Istre

Otvorenje izložbe "Dobra stara budućnost 3" Gorane Težak

| Autor: Mladen Radić
(Promo)

(Promo)


U galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre u petak u 19 sati održat će se otvorenje samostalne izložbe Gorane Težak "Dobra stara budućnost 3".

- 'Bojim se dana kada će tehnologija nadmašiti našu ljudsku interakciju. Svijet će tada imati generaciju idiota', izjavio je Albert Einstein. Serija slika pod nazivom 'Dobra stara budućnost' odnosi se na moj tijek misli u posljednjih nekoliko godina. To je pomalo ironična igra riječi koja za mene ne znači ništa, a može sugerirati na neku vrstu nostalgije za prošlim vremenima te istovremeno naglašava i buduće izazove s kojima se susrećemo. Slike koje izlažem pod tim nazivom same su se nekako organski podijelile u tri djela.

Prvi dio izložen u galeriji Prica u Samoboru 2021. godine i nastao je u jeku COVID pandemije. Drugi dio ciklusa okarakterizirala bih kao 'post COVID delirium', trenutno je izložen u Galeriji 'Vladimir Bužančić' u Zagrebu. To su alegorijiski prikazi truleži u kojoj živim i živimo. Truleži demokracije, kapitalizma, društva, moralnih i duhovnih vrijednosti te općenito ljudskosti. Slike predstavljaju kritiku i nadu istovremeno te pokušaj duboke refleksije trenutnog stanja društva, kaže između ostalog autorica.

Gorana Težak rođena je u Puli gdje je upisala srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, a diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Duje Jurića. Sudjelovala je u nekoliko likovnih rezidencija i humanitarnih aukcija, izlagala je na 23 samostalne i 36 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Njezine slike nalaze se u brojnim umjetničkim kolekcijama. Živi i radi u Zagrebu i Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater