JEDINSTVENO ISKUSTVO

Četvrti pulski "Reli po galerijama" povezao 13 galerija, posjetitelji su mogli osvojiti Povelju za spas kulture

| Autor: Mladen RADIĆ


Četvrto pulsko izdanje kulturne manifestacije "Reli po galerijama" održano je u petak u trinaest galerija koje su posjetiteljima ponudile jedinstveno interaktivno umjetničko iskustvo.

Kod ove manifestacije posjetitelji u galerijama su imali prilike skupljati naljepnice koje su lijepili na mapu i na taj način označavali galerije koje su već posjetili, a posjetitelji koji su obišli sve galerije dobili su simboličnu Povelju za spas kulture.

Priča je tako u petak navečer počela u Hrvatskom društvu interdisciplinarnih umjetnika (HUIU), a zadnja stanica je bila u Dnevnom boravku DC Rojca gdje su posjetitelji i oni koji su obišli sve galerije koje su se uključile u manifestaciju, mogli preuzeti svoje Povelje koje je tehnikom plošnog tiska izrađivao mladi pulski umjetnik Raoul Marini.

HUiU  (Snimio Danilo Memedović)HUiU (Snimio Danilo Memedović)

Osim nekih stalnih i izložbi koje su trenutno otvorene, posjetitelji su mogli prisustvovati i otvorenju novih izložbi. U HUIU je tako otvorena izložba "Otvorene manipulacije" Vladimira Butkovića. U galeriji DAI SAI - Društva arhitekata Istre otvorena je Godišnja izložba projekata i realizacija članova društva i gostujućih autora. U Srpskom kulturnom centru otvorena je izložba "Fabrika fotografa 9" fotografkinje i kulturne menadžerice Aleksandre Popović Petković.

Rock galerija Pula prvi puta sudjelovala je u Reliju po galerijama i posjetitelji su mogli pogledati stalni postav.

Galerija Hermana  (Snimio Danilo Memedović)Galerija Hermana (Snimio Danilo Memedović)

Galerija Makina predstavila je izbor radova iz kolekcije galerije, a Galerija Hermana izbor radova iz stalnog postava. U Galeriji C8 mogla se pogledati izložba "Izvornici, kopije, imitati" čiji je autor konzervator-restaurator, savjetnik i kustos Šime Perović, a u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca postavljena je izložba "Istarski kašteli - rezidencijalne utvrde srednjovjekovnog plemstva", autora Josipa Višnjića i autora postava Mauricija Ferlina. U Galeriji Poola posjetitelji su imali posljednju priliku pogledati izložbu "Dark euphorya the afterparty" Maše Barišić, a u Gradskoj galeriji se mogla pogledati izložba "Split - Pula via Firenze / Spalato-Pola via Firenze" koju potpisuju umjetnici Hana Letica, Mihovil Božinović i Borut Skoko.

Galerija Poola  (Snimio Danilo Memedović)Galerija Poola (Snimio Danilo Memedović)

U galeriji Kina Valli mogla se vidjeti izložbu fotografija "SNT4EVER" španjolskih autora Marcosa Lozana, Davida Suska, Axela Serrata, Quela Domingueza i Rogera Ferrera postavljena u sklopu 11. Vladimir film festivala, dok je Udruga cerebralne paralize Istarske županije u Rojcu predstavila "Moj osobni prostor", projekt nastao u suradnji UCPIŽ i Kluba Kotač. Na završnoj lokaciji u Dnevnom boravku Rojca mogla se pogledati izložba crteža Emanuele Santini i video projekcija Josipe Škrapić "Sinteza medija".

Rock Galerija (Snimio Danilo Memedović)Rock Galerija (Snimio Danilo Memedović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom