PETI RELI PO GALERIJAMA

Tko traži umjetnost, naći će: Danas će diljem Pule umjetničke galerije biti otvorene svim posjetiteljima

| Autor: Mladen Radić
Reli inače privuče mnoge posjetitelje

Reli inače privuče mnoge posjetitelje


Danas od 17 do 22 sata održat će se peto izdanje Relija po galerijama u Puli što će biti prilika da se kroz šetnju istraži bogata umjetnička scena grada, a ove godine na itineraru je 14 galerija u centru Pule.

Organizatori Relija po galerijama pozivaju posjetitelje na interaktivno uranjanje u svijet umjetnosti te upoznavanje izložbenih prostora i lokalnih, ali i međunarodnih umjetnika. Peto izdanje manifestacije okuplja četrnaest galerija u centru Pule - HUiU, Rock galerija, Galerija C8, Galerija Cvajner, Galerija Makina, Galerija Hermana, Galerija Društva arhitekata Istre (DAI SAI), galerija u foajeu Kina Valli, Srpski kulturni centar, Gradska galerija, Galerija Novo, Studio, Studentska galerija i Dnevni boravak DC Rojca.

Galerije će ove subote u produženom radnom vremenu ponuditi posebne programe, uključujući promociju vina, razgovore s umjetnicima i vodstva kroz trenutne izložbe, a posjetitelji će u jednoj večeri imati priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini. Ovogodišnje izdanje uključuje i popratni program, performans pulskog umjetnika Igora Zenzerovića »Na mjesto studije muškosti - Izlet«. Performans počinje u 17.30 ispred izložbenog prostora HUiU u Zagrebačkoj 27.

Šetnja po galerijama i preuzimanje mapa započinje u HUiU (Zagrebačka 27) gdje se može pogledati izložba »Rock paper scissors« Luane Brhanić i porazgovarati s umjetnicom. U Galeriji Studentski, mlada pulska autorica Vanna Janković predstavlja se izložbom »K ? ? ? ? ? ? ? ?«. Rock galerija sprema izložbu plakata i vizualnih materijala iz Mariettovog opusa te prodaju LP ploče Istarska renesansna avantura, a avantura se nastavlja i u Galeriji C8 na izložbi »Hugo Pratt - Naslijeđe, djelo, biografija«. Izložbu »Hommage«, posvetu likovnim umjetnicima koji su svojim životom, radom i djelima ozarili Istru može se pogledati u Galeriji Cvajner. U Galeriji Makina izložen je izbor radova iz kolekcije galerije, a u Galeriji Hermana izbor iz stalnog postava. U galeriji Društva arhitekata Istre (DAI - SAI) postavljena je izložba »Ivan Antić: Arhitektonično« Dijane Milašinović Marić i Igora Marića postavljena u sklopu Dana arhitekture u Istri. Izložbu »Green Together«, seriju priča o uspješnoj implementaciji zelenih rješenja u našu okolinu može se pogledati u foajeu Kina Valli, a u Srpskom kulturnom centru je izložba »Patchwork – Quilt: klasično i moderno Waltraude Eichinger« o recikliranju starih materijala u tekstilnom i dizajnersko umjetničkom stvaralaštvu. Igor Papić pulski slikar, ilustrator i portretist, starije generacije umjetnika predstavlja se u Gradskoj Galeriji izložbom slika i grafika, a Oleg Morović, slikar i dizajner, umjetnik mlađe generacije prije tjedan dana izložbu je otvorio u Studiju na 5. katu Rojca a zove se »Hvala što ste došli u ovako velikom broju«. U novootvorenoj Galeriji Novo još uvijek traje multimedijalna izložba »Nestalna stvarnost« slovenskih umjetnika. Završna lokacija je Dnevni boravak Rojca gdje će se moći pogledati izložba digitalnih grafika Yoanna Goasa te preuzeti Povelju za spas kulture koje će tehnikom plošnog tiska izrađivati pulski grafičar i umjetnik Raoul Marini.

Udruga Atanor

Udruga je organizator Relija po galerijama. Objavili su i Mapu galerija i izložbenih prostora Istre (mapagalerija.net) i kao što ime kaže, na njoj se može naći popis nekih galerija i izložbenih prostora u Istri. Radi se o »mapi u nastajanju« odnosno kako kaže povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Benčić »Mapa galerija, muzeja i prostora za suvremenu umjetnost, koji djeluju na području Istarske županije, mapiranje kulturnog krajolika, ali i važan resurs u smislu stvaranja i organizacije baze podataka o prostorima koji svoje aktivnosti vezuju uz produkciju suvremene umjetnosti, od ustanova, galerija i muzeja, do neformalnih prostora, udruga, organizacija.«

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini