V-Executive

ŽELJKO KUKURIN, predsjednik Uprave Valamara, otkriva koje uvjete mora ispuniti onaj tko namjerava pobijediti u turističkoj utakmici 

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Dvogodišnja poslovna edukacija V-Executive polaznicima nudi cjelovit set znanja i vještina potrebnih za razvoj uspješne karijere u djelatnosti turizma i ugostiteljstva. Temelji se na suvremenim akademskim znanjima i praktičnim iskustvima predavača, te omogućuje profesionalni i osobni razvoj polaznika. Partneri na ovom projektu su vodeće institucije, te akademski stručnjaci iz područja ekonomije, poslovne ekonomije i turizma u Hrvatskoj

 

Ugovorom o suradnji na unaprjeđenju i razvoju edukativnih programa, kojeg su u Zagrebu potpisali predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin i dekani pet ključnih institucija visokog obrazovanja, vodeća hrvatska turistička kompanija pokrenula je edukacijsku platformu kojom će svoje najbolje kadrove i talente iz kompanije razvijati u buduće lidere. Time je ova porečka turistička kompanija napravila novi značajni iskorak u planiranju svoje kadrovske budućnosti. Ujedno je i postavila čvrste temelje da još dugo vremena bude prepoznata kao jedan od najboljih domaćih poslodavaca.

"In house" program

"Ja mislim da se utakmica u turizmu i u hotelijerstvu vodi na razini kvalitetnih djelatnika. Onaj tko bude uspio ostvariti sustav koji educira djelatnike i tko ima djelatnike, taj će moći isporučiti kvalitetu", kazao je nakon potpisivanja ugovora Željko Kukurin.

Dvogodišnja poslovna edukacija V-Executive polaznicima nudi cjelovit set znanja i vještina potrebnih za razvoj uspješne karijere u djelatnosti turizma i ugostiteljstva. Temelji se na suvremenim akademskim znanjima i praktičnim iskustvima predavača, te omogućuje profesionalni i osobni razvoj polaznika. Partneri na ovom projektu su vodeće institucije, te akademski stručnjaci iz područja ekonomije, poslovne ekonomije i turizma u Hrvatskoj.

"Doista se radi o jednoj dobroj priči i spoju najboljeg iz turističke branše te iz akademskih krugova koji nam omogućuju da radimo "in house" program. To nam omogućava podržavanje ambicija i ljudskih potencijala koji su prepoznati kao budući lideri kompanije. Cilj je ponuditi znanje, ali fokus želimo staviti na vještine. Dakle, prilagođavanje programa potrebama radnih mjesta u Valamaru te privlačenje polaznika kroz interni natječaj, kako bi kroz ovaj program unaprijedili svoje kompetencije i ostvarili svoje osobne ambicije u karijeri", kazao nam je direktor programa V-Executive i izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Vatroslav Škare. Broj polaznika na razini modula ograničen je na maksimalno 40, pa program kreće u siječnju 2020. godine. U projekt su uključeni Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Ekonomski fakultet u Splitu i Fakultet za ekonomiju i turizam dr. Mijo Mirković iz Pule, a suradnji na obrazovnim projektima pridružit će se i Sveučilište u Dubrovniku. Pet najjačih ekonomskih fakulteta u državi će sigurno dati ono najbolje iz akademske zajednice što se može primijeniti u turizmu i ugostiteljstvu, a Valamar, kao lider u tome, trebao bi imati obvezu i odgovornost da pokrene takve procese", kazao je Kukurin.

Inovativnost i liderstvo

Jedan od potpisnika bio je i dekan pulskog Ekonomskog fakulteta Robert Zenzerović.

"Naš fakultet unazad par godina krenuo je u nešto jaču integraciju i povezivanje s realnim sektorom, uvedene su stručne prakse i ovo je jedna stvarno hvale vrijedna inicijativa i projekt Valamara kojim je on, po prvi put u Hrvatskoj, objedinio sve nas koji se bavimo turizmom i temama vezanim uz turizam. Ljudi su ključ uspjeha, i to nije samo parola, već vrlo jasna potreba. Oni su ti koji stvaraju dodanu vrijednost i Valamar je to prvi prepoznao među velikim grupacijama. Moramo biti svjesni da bilo koji poslovni subjekt koji se planira baviti bilo kojom djelatnošću mora imati educirane djelatnike. Edukacija je ključ uspjeha, stvaranja dodane vrijednosti i razvoja zajednice. U Valamaru su to prepoznali", kazao je Zenzerović.

Da porečka kompanija ovim potezom pokazuje ozbiljnu namjeru da ostane na vrhu na kojem se nalazi, smatra i Vatroslav Škare. "Jedan od ključnih čimbenika uspjeha je inovativnost i liderstvo Valamar Rivijere. Kada ste broj 1 u smislu svih pokazatelja u djelatnosti, ponekad tvrtke "zaspu" i smatraju da je to što su na vrhu dovoljno te da rade dobar posao. Međutim, za ostati na tom vrhu treba napraviti ovakve iskorake. Treba provesti inovaciju i time zapravo zadržati tu poziciju. Ja vjerujem da Valamar s ovim programom upravo to radi", zaključio je Škare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater