SLAVLJE HUMANITARNE UDRUGE NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH

Velika fešta dobrote i ljubavi u 24. ožujka u Šijanskoj šumi


Čak 447.432,72 kuna prihoda u namirnicama i ostalim donacijama te 178.360,88 kuna financijskih donacija, ukupno 625.793,60 kuna od prikupljene humanitarne pomoći. Pomognuto je ukupno 1.078 obitelji na području Republike Hrvatske. Sve su to rezultati rada humanitarne udruge Naš san njihov osmijeh u prošloj godini, a koja 23. ožujka slavi 8. rođendan. Osam godina humanitarnog rada obilježit će velikom feštom u Šijanskoj šumi gdje će održati cjelodnevni bogati program.

Volontirale 63 osobe

- S obzirom da se radilo o još jednoj godini koju smo "preživjeli" samo na donacijama fizičkih i pravnih osoba, a istovremeno pokrili potrebe za više od tisuću obitelji, možemo reći da je protekla godina bila izuzetno uspješna, rekao nam je predsjednik udruge Igor Loparić, osvrnuvši se na proteklu godinu.

Velik dio rada odrađen je tijekom humanitarne akcije "'Slušaj svoje srce" kada su pomogli 620 obitelji s ukupno 2.032 člana. U toj je akciji prijeđeno 15.344 kilometara kroz 227 hrvatskih gradova, mjesta i sela, a donirano je gotovo osam tona namirnica. Kroz cijelu je godinu volontiralo 63 volontera koji su odradili 4.500 sati u raznoraznim aktivnostima.

Kako je najavio Loparić, i u ovoj godini nastavljaju s aktivnostima prikupljanja donacija namirnica i higijenskih sredstava na pulskoj tržnici i u trgovačkim centrima te organizacijom i provedbom likovno-kreativnih radionica svakog petka u 17 sati u Mutvoranskoj 3. Također, jednom će se mjesečno kao i u protekloj godini, pružiti mogućnost besplatnih pravnih savjeta u prostoru u Koparskoj 52, a zahvaljujući suradnji s Pravnom klinikom u Zagrebu.

Fešta u Šijanskoj šumi

- Imajući na umu, te svjesni da ne možemo spasiti svijet, a i zbog sve teže situacije u našoj zemlji, ostaje nam boriti se i u ovoj godini za sve one koji nas trebaju, a naravno uz sve dobre ljude koji nas nikad nisu iznevjerili, rekao je Loparić i dodao da će udruga stoga obilježiti osam godina rada, djelovanja i postojanja velikom manifestacijom i proslavom u Šijanskoj šumi.

- Želja nam je proslaviti zajedništvo koje nas je dovelo do ovog trenutka, i kojega su dio bili svi. Stoga tog dana sve što radimo, radimo zbog vas i sve što želimo jest poručiti Hvala!, rekao je Loparić, predstavljajući program fešte.

U velikoj će manifestaciji proslave rođendana sudjelovati AB Original, Čarobna frula, Dječji zbor "Zaro", Piccoli terremoti, Plesni studio Infinity, Studio sense & dance, Orkestar ''So Do'' Istra, Zemlja zabave, Čarobnjakov šešir, Udruga Birikina, Mađioničar Stefano, klaun Marek, Konjički klub Barrel te Visualia group. Osim glazbenih i plesnih nastupa te raznih kreativnih i zabavnih aktivnosti, udruga posebno najavljuje revijalnu malonogometnu utakmicu između ekipa "Humanitarci" i "Poznati", i to muških i ženskih ekipa.

- Vjerujte nam kada kažemo da ćete neke od njih vjerojatno tada vidjeti s loptom u nogama i više nikada, veli Loparić.

Za one najmlađe, uz pomoć Facebook grupe MaMa&BeBa organizirat će se desetak dječjih igara, od graničara, potezanja konopa, utrke s balonima, potraga za blagom pa sve do olimpijade a apsolutno svi natjecatelji biti će nagrađeni predivno i posebno izrađenim medaljama. Biti će tu, nadalje, cjelodnevna likovno-kreativna radionica za djecu, Mickey Mouse, klaun i čarobnjaci hodati će šumom, a dječica će moći i zajahati dva predivna konja i napraviti kratku rutu kroz Šijansku šumu. Organizirat će se i bogata humanitarna tombola kakva još nije viđena, a namijenjena je svima onima koji žele napraviti i dobro djelo. Nagrade su bombastične i naravno, svaka tombola je dobitna. Sve posjetitelje počastit će kuhanim grahom i rođendanskom tortom, a one najmlađe pizzom.

- Mnogo je toga još u tijeku, mnogo toga ne želimo ni otkriti, a nešto ćemo vam reći i ovih preostalih par dana do samog događaja. Sve što trebate zapamtiti jest datum 24. ožujka od 11 do 18 sati, Šijanska šuma, rekao je Loparić i pozvao sve da im se pridruže u proslavi 8. rođendana. (N. SOFTIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini