POSTUPAK U PAZINU

TUŽBA IDS-a PROTIV HDZ-ovke: Odvjetnik Monike Udovičić traži  dokumente koji bi mogli otkriti što se u IDS-u govorilo na zatvorenim sastancima. Zvao je brojna istaknuta imena za svjedoke. Odvjetnik IDS-a iznio niz dokumenata s ciljem da se dokaže da stranka nije imala ništa s Uljanikom

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Na Općinskom sudu u Pazinu danas je održano pripremno ročište u slučaju tužbe koju je stranka IDS podigla protiv HDZ-ove pomoćnice ministra turizma i tajnice županijske organizacije HDZ-a Monike Udovičić za povredu prava osobnosti. 

IDS tuži Udovičić zbog intervjua u Glasu Istre iz ožujka ove godine, a okidač je bila izjava "Uljanik je lokalnoj politici godinama služio kao bankomat".

Na današnjem ročištu Udovičić se nije pojavila, a u postupku je zastupa riječki odvjetnik Zoran Vukić. On je sudu predložio, s obzirom da je tužbu podnijela stranka, da se kao svjedoci saslušaju svi članovi Predsjedništva IDS-a, uključujući počasnog predsjednika Ivana Jakovčića.

U nekoliko navrata, pozivajući se na sudsku praksu Europskog suda za ljudska prava i Ustanovnog suda Repulike Hrvatske, Vukić je istaknuo da su stranke i političari podložni javnoj kritici u puno široj mjeri od privatnih osoba. Zatražio je sve zapisnike Predsjedništva IDS-a od 27. ožujka ove godine do danas kako bi se vidjelo na koji su im način povrijeđeni ugled, čast i dostojanstvo.

Zastupnik IDS-a Dejan Jakac istaknuo je da nema potrebe na sud pozivati kompletno Predsjedništvo stranke te je zatražio da se kao svjedok sasluša isključivo predsjednik IDS-a Boris Miletić. Jakac je također dostavio popise svih imenovanja članova uprava i nazdornih odbora Uljanika kako bi se vidjelo da IDS nije sudjelovao, niti je imao ikakve veze, s kadroviranjima u brodogradilištu. Uz to, Jakac je dostavio i popis svih primljenih donacija IDS-a, od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2018., ne bi li i tako dokazao da Uljanik ni na koji način nije financirao stranku.

Postupak se nastavlja 6. veljače 2020.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater