PROMOTIVNA AKCIJA

Proljeće i jesen u Istri za platežno moćnije Bavarce


Na inicijativu velikog prijatelja Istre Selimira Ognjenovića, vlasnika njemačkog turoperatora ID RIVA iz Münchena, te medijske grupe Münchner Merkur/Tages Zeitung, Istra u pred i posezoni predstavit će se 8. veljače pred Bavarcima i to u Presshausu, velikoj dvorani u sjedištu dnevnih novina Münchner Merkura. Oko velikog promotivnog projekta i ove godine su se okupili poznati istarski vinari, predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Münchenu te Turistička zajednica Istarske županije. Radi se o targetiranoj promociji i prodaji turističkih ponuda u Istri, posebno u doba proljeća i jeseni i to među gostima s većim prihodima koji vole putovati kada nema velikih gužvi.

Percepcija Istre u Njemačkoj

- Inicijativa stiže u pravo vrijeme jer je naša regija, prema analizi percepcije brenda Istre u Njemačkoj a posebno u Bavarskoj, bez obzira na brojnost tih gostiju u Istri, još uvijek, nažalost, nedovoljno poznata u ciljanoj skupini građana veće platežne moći. Takav je proces uspješno proveden u Austriji zahvaljujući kvalitetnoj suradnji istarskog TZ-a s našim PR-agentom, pa ga sada planiramo i za njemačko, odnosno bavarsko tržište. Prilika je to da kroz vinsku prizmu uzvanici i vinski stručnjaci upoznaju turističku Istru, a što je najbitnije, da se uvjere da je naša destinacija posebno atraktivna tijekom proljeća i jeseni, kaže Denis Ivošević, direktor TZ-a Istre.

Istarski TZ objavit će i set od nekoliko targetiranih oglasa u spomenutom muenchenskom dnevniku, a fokus tamošnje prezentacije bit će na novostima koje očekuju njemačke goste u Istri već ovog proljeća s posebnim naglaskom na 25. Vinistru najavljenu od 11. do 13. svibnja. U Presshausu će tijekom dana, od 12 do 16 sati, vinarije Agrolaguna, Benvenuti, Matošević i Meneghetti održati susrete, razgovore i vinske degustacije za distributere i ugostitelje koji prodaju vina iz Hrvatske diljem Njemačke.

Dan prije prezentacije ID Riva i Predstavništvo HTZ-a u Münchenu na čelu s Nerom Miličić upriličit će u restoranu obitelji Ledić "Gasthof in der Au" u Starnbergu, kako su je nazvali, "Večeru hrvatskih vizionara". Njemačkim zaljubljenicima u Hrvatsku, uz sudjelovanje spomenutih istarskih vinara, predstavit će se blago istarskih podruma, arhiva i vinograda.

Najčitaniji dnevnik u Bavarskoj

- Medijski je cijeli projekt već poprimio konkretne rezultate. Nedavno je u poznatom Münchner Merkuru, najčitanijem bavarskom dnevnom listu koji ima oko 937.000 čitatelja a čija tiraža prelazi 270 tisuća primjeraka, Istri posvećena čitava stranica, uz najavu spomenute prezentacije. Članak, u kojem se spominju destinacija Istra, vinari, vinske ceste i ostale važne informacije, potpisuje urednica turističkog dijela novine "Reise" - Christine Hinkofer, koja Istru posjećuje već 20 godina te je jako dobro poznaje, kaže Ivošević. (D. PALIBRK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of