TVRTKA KOJA JE U OPĆINI MEDULIN IZGRADILA NAJRUŽNIJI HOTEL NA JADRANU

PROJEKT MARINE IBACOM U LIŽNJANU: Grdosijom nagrdili Banjole, a sad žele graditi i hotelski resort u zoni Kuje 2


U ližnjanskoj turističkoj zoni Kuje 2 tvrtka Marina Ibacom sa sjedištem u Banjolama u vlasništvu Sergia i Laure Dalle Nogare od privatnih je vlasnika kupila čak deset hektara zemljišta na kojem planira izgradnju hotelskog resorta. Upućeniji čitatelji sjetit će se da je ista tvrtka u Banjolama, samo nekoliko metara od mora, izgradila megahotel od 23.000 kvadrata i pet nadzemnih etaža koji je, zbog njegovih gabarita, Savjet prostornog uređenja Republike Hrvatske još 2006. godine proglasio jednim od najkatastrofalnijih primjera devastiranja prostora. I mediji su ovo golemo zdanje, nazvano Aparthotel del Mar, proglasili najružnijom građevinom na Jadranu.

Komentirajući ovaj slučaj i mogućnost nagrđivanja ližnjanskog područja, načelnik Marko Ravnić veli da su općinskim PP-om određeni gabariti gradnje koju moraju poštivati svi investitori, pa tako i Della Nogare.

- Općinskim prostornim planom točno je definirano što se može graditi, kao i uvjeti gradnje i on će se toga morati pridržavati. Dozvolu će moći dobiti svi koji se pridržavaju plana, kako za kuće, tako i za hotele. Ne bih komentirao slučaj u Banjolama, mi imamo svoj prostorni plan i primjenjivat ćemo sva pravila, decidiran je Ravnić. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater