NA RIVI U POREČU

POREČKI OPORBENI VIJEĆNICI I GRAĐANI održali skup podrške za radnike Uljanika


"Lopine, uhljebi", "DDI-tempi passati", pisalo je na transparentima na porečkoj gradskoj Rivi ispred gradske palače, gdje se večeras održao polusatni mirni prosvjed u znak podrške radnicima Uljanika.

Skupu se odazvalo pedesetak građana, a zaustavljali su se i znatiželjni turisti. Organizatori skupa su vijećnici porečke oporbe, nezavisni Maurizio Zennaro, SDP-ovac Goran Gašparac, Emanuel Rudan iz Živog zida i Slavko Fornažar iz HNS-a, koji su redom prozivali IDS kao glavnog krivca za loše stanje u Uljaniku, a posebno Ivana Jakovčića. Građanima su dijelili fotokopiran članak iz 2000. godine, u kojem je Jakovčić izjavio da Uljanik sigurno seli, ali još ne zna gdje.

Zatražili su da IDS iz svoje stranačke blagajne podijeli pomoć radnicima Uljanika. Oporbeni vijećnici najavili su da im je ovo tek prva akcija solidarnosti, a sljedeća će biti prikupljanje pomoći za obitelji i djecu Uljanikovaca. Govor su pred građanima završili uzvikujući "IDS mafijo" dok su ostali to popratili glasnim zviždanjem. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini