Istarska županija

Prijem u povodu Međunarodnog dana vatrogasaca: "U Istri imamo 1300 vatrogasaca koji su u svakome trenutku spremni"

| Autor: Glas Istre
(Foto: IŽ)

(Foto: IŽ)


Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca i njihovog zaštitnika Svetog Florijana, koji se obilježava 4. svibnja, istarski župan Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac upriličili su danas prijem za Vatrogasnu zajednicu Istarske županije, na čelu sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Dinom Kozlevcem. 

(Foto: IŽ)(Foto: IŽ)

Bila je to prilika da župan Miletića svim istarskim vatrogascima unaprijed čestita njihov dan i zahvali im u ime Istarske županije i svih građana na svemu što svakodnevno čine.

„Znamo svi koliko nam je sigurnost bitna, a rekao bih da danas, s obzirom na ratove koji se događaju, tu sigurnost i više cijenimo i bolje znamo što znači imati je. Jako me raduje što u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Istarske županije i Gradom Pula idemo u izgradnju Regionalnog centra za zaštitu i spašavanje. To je doista jedan jako, jako bitan projekt za našu županiju. Lani smo prekoračili 30 milijuna noćenja, a to je ono što je evidentirano i u realnosti je broj znatno veći. Iz tog razloga moramo svi skupa razmišljati i kao regionalna i kao lokalna politika koja su naši maksimumi opterećenja i koliko ova naša prekrasna Istra može podnijeti jer je veliki pritisak na infrastrukturu“, kazao je župan.  

Istarska županija, Grad Pula-Pola i Vatrogasna zajednica Istarske županije potpisali Pismo namjere o suradnji na projektu, a kojim želimo dodatno razvijati žurne službe

Zapovjednik Kozlevac uputio je, pak, zahvalu županu i Županiji na svemu što se čini na unapređenju vatrogastva, a  sve s ciljem dodatnog podizanja opće sigurnosti na jednu još višu razinu.  

"Svega toga ne bi bilo da nema zapovjednika, javnih vatrogasnih postrojbi, naših profesionalnih vatrogasaca i velike mreže dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji svi zajedno ovaj posao obavljaju savjesno, odgovorno i riskirajući i svoje zdravlje i svoj život. Cijela ta organizacija koja je uspostavljena na razini županije garantira sigurnost, a za brojne turiste je ona bolja ovdje nego u zemljama iz kojih dolaze. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater