XS Carnight "Palms and Respect"

Skupocjeni automobili plijenili pažnju na umaškom glavnom trgu

| Autor: Zvonimir Guzić


Trg slobode u Umagu preplavili su skupocijeni automobili u sklopu najave manifestacije XS Carnight "Palms and Respect", koja će se u subotu, 4. svibnja, održati na sportskom kompleksu u Stella Marisu.

Radi se o međunarodno poznatoj izložbi skupocjenih automobila, koja se održava diljem svijeta. Uz metropole poput Los Angelesa, Berlina, Hannovera, ove godine se na kartu organizatora upisao i Umag. Prema riječima glavnog organizatora, otkazana je manifestacija u Klagenfurtu, nakon čega su preko prijatelja došli na ideju da se presele nešto južnije do Istre.

"Sve se dogodilo iznenada i imali smo samo dva mjeseca za pripremu i organizaciju cijelog događaja. Zahvalio bi svima u Gradu Umagu i Turističkoj zajednici Umag što su prepoznali veličinu ove manifestacije i pomogli u organizaciji. Imamo preko 500 članova u XS organizaciji sa skupocjenim primjericima automobila, a čak njih 300 doći će u subotu u Umag i izložiti svoje primjerke", rekao je organizator XS Carnighta Andreas Fullborn iz Njemačke.

Skupocjene parkirane ispred crkve na glavnom umaškom trgu došao je vidjeti i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

"Došli smo zaželjeti dobrodošlicu našim gostima, manifestacija je pravo osvježenje i novitet u našoj predsezonskoj ponudi i nadam se da će organizatori biti zadovoljni, te da će nam se vratiti i slijedeće godine", rekao je gradonačelnik Bassanese.

Na Trgu slobode danas su građani mogli razgledati 40 skupocijenih primjeraka automobila, od najnovijeg Lamborghinija do "oldtimera" poput Volkswagen "bube". Osim mnogobrojnih ljubitelja automobila koji su ovaj tjedan preplavili Umag, tu je i tradicionalno puno gostiju iz Slovenije koji prvomajske praznike koriste za kraći godišnji odmor, što je odlična najava predstojeće turističke sezone.

Po riječima organizatora XS Carnighta, u subotu će doći njihovi članovi iz čak četrnaest zemalja, a izložba će na stadionu u Stella Marisu biti otvorena od 15 do 21:30 sati.

Cijena ulaznice je 25 eura, a djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom