Svjetski dan plesa u Medulinu

Na pozornici Malina na vitar sutra će nastupiti 150 malih i velikih plesača

| Autor: Doria Mohorović
(Foto: Općina Medulin)

(Foto: Općina Medulin)


Na medulinskoj pozornici kraj Malina na vitru sutra će zaplesati više od 150 plesačica i plesača i time obilježiti Svjetski dan plesa. Program započinje u 18 sati, a podijeljen je u dva djela, najavila je danas voditeljica Plesnog studija Pirueta Paola Šimunović, koja je predstavila program u medulinskoj vijećnici zajedno s Markom Cukonom, voditeljem Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Medulin.

(Foto: Općina Medulin)(Snimila Doria Mohorović)

Kako se moglo čuti, u prvom djelu posjetitelji će imati priliku vidjeti nastupe plesnih skupina, u kojima će, kroz 15 koreografija, sudjelovati više od 150 plesača. Drugi dio plesnog programa, kojem se može i publika priključiti i zaplesati, donosi Zumba Fitness pod vodstvom instruktorice Marine Lorencin. Prema rasporedu, predviđeno je da zumba započne oko 19 sati.

Šimunović je istaknula da Piruete jedva čekaju obilježiti sutrašnji dan posvećen plesu. "I maleni i veliki plesači jedva čekaju prikazati što su naučili u ovoj plesnoj godini, kao i zaplesati na našoj lijepoj pozornici kod Malina na vitar u Medulinu. Predstavit će se naših 120 plesača iz plesnog studija Pirueta, u devet skupina, od najmanjih do onih najstarijih. Predstavit će se i mali plesači iz Dječjeg vrtića Medulin, kao i plesači iz Osnovne škole Dr. Mate Demarina iz Medulina, iz Područne škole Šišan", poručila je Šimunović.

(Foto: Općina Medulin)(Foto: Općina Medulin)

Cukon je izrazio zadovoljstvo što je Općina već 7. godinu kao suorganizator uključena u obilježavanju Svjetskog dana plesa. "Izrazito nam je zadovoljstvo što se svake godine okupi sve veći broj djece, tako da i ove godine očekujemo preko 150 velikih i malih plesača koji će aktivno sudjelovati u programu i svojim plesom i vježbanjem obilježiti taj lijepi dan, rekao je Cukon, zahvalivši se pritom Paoli Šimunović, idejnoj začetnici ove plesne manifestacije.

Prvo izdanje ovog plesnog događaja održano je 2016. godine. "Kako Pirueta u Medulinu djeluje već više od 30 godina, i stvarno imamo velik broj grupa i plesača, bitno nam je da obilježimo taj dan, tako da smo u suradnji s Općinom dogovorili da zajedno organiziramo obilježavanje Svjetskog dana plesa. Prvih godina smo manifestaciju održavali kod fontane na rivi, no kako se broj sudionika povećavao i kako nam se uredio plato kod Malina, onda smo prešli tamo", rekla je Šimunović, dodajući da je manifestacija izostala dvije godine zbog pandemije, no čim su uvjeti dopustili nastavili su sa slavljenjem umjetnosti plesa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater