POREČ

OTVORENO NOVO RECIKLAŽNO DVORIŠTE NA KOŠAMBRI: Košambra prima 48 vrsta raznog otpada


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u vrijednosti od 2.267.357 kuna, što čini 85 posto ukupne vrijednosti cijelog projekta, dok su preostala sredstva osigurana u proračunu Grada

Ovih je dana službeno otvoreno, i potom je započelo s radom reciklažno dvorište na Košambri u Poreču. U studenom prošle godine Gradu Poreču je odobreno sufinanciranje projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na Košambri, izgradnja je počela su u ožujku ove godine, a uporabna dozvola izdana je dana 31. kolovoza.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.g., Specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta, i to u vrijednosti od 2.267.357 kuna, što čini 85 posto ukupne vrijednosti cijelog projekta, dok su preostala sredstva osigurana u proračunu Grada.

Reciklažnim dvorištem upravljat će komunalno poduzeće Usluga, temeljem odluke o načinu prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada te ugovora o prijenosu na upravljanje sklopljenim s Gradom. Korištenje usluga reciklažnog dvorišta besplatno je za fizičke osobe, a otpad se u reciklažno dvorište zaprima od ponedjeljka do subote u radnom vremenu od 7 do 19, te nedjeljom od 7 do 13 sati. U novom reciklažnom dvorištu omogućeno je svim korisnicima odlaganje 48 različitih vrsta otpada. Važno je naglasiti da će se u reciklažnom dvorištu, osim otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, krupnog (glomaznog) komunalnog otpada moći odložiti i problematični (opasni) otpad.

Sve detaljnije informacije o vrsti i količini otpada mogu se dobiti od službene osobe u reciklažnom dvorištu, putem telefona 052/555-728 ili kroz informativno, edukativne i promidžbene aktivnosti koje će se također provoditi paralelno sa početkom rada samog reciklažnog dvorišta. Omogućavanjem mjesta za donošenje raznih vrsta otpada, korisnicima je dana mogućnost za zbrinjavanje otpada na adekvatan način te izbjegavanja nepropisnog odlaganja u okoliš, odnosno, stvaranja divljih odlagališta. (C. B. G.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini