NA NOVOJ LOKACIJI

FESTIVAL CVIJEĆA U LABINU: 30-ak izlagača nudilo razno cvijeće, jagode, pripravke... i radionice za posjetitelje

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Danas je u Labinu, uoči 1. svibnja, Praznika rada, na novoj lokaciji, trgu u naselju Kature održan Festival cvijeća koji je okupio tridesetak izlagača iz Istre ali i ostalih krajeva Hrvatske.

Nudilo se razno proljetno cvijeće, lončanice, presadnice, trajnice, rezano cvijeće, sjemenje ali i jagode, razni kozmetički proizvodi i pripravci.

Štand je imao i Mjesni odbor Kature koji je posjetiteljima nudio bombone, hroštule, razne kolačiće i jagode. Malo dalje je Gradsko društvo Crvenog križa u suradnji s Hitnom pomoći demonstriralo vježbe pružanja prve pomoći pri spašavanju života.

Nastupili su i harmonikaši, polaznici Umjetničke škole Matko Brajša Rašana a nije izostao ni   edukativni dio festivala za sve uzraste.

(Snimio Branko Biočić)

O osnovama pčelarstva i medarstva na svojem je štandu mališane upoznala Pčelarska udruga Labin a s djecom se družila i udruga za mlade Alfa Albona koja je u svom kutku održala radionicu "Moj proljetni vrt".

Organizirana je i zanimljiva radionica o kompostiranju koju je vodila eko aktivistica Silvia Stepančić. Radionica je bila prilika za upoznavanje kako od zelenog otpada dobiti kvalitetan kompost. Za sve koji se žele baviti vrtlarstvom ili se već time bave   organizirana je radionica "Uvod u ekovrtlarenje" koju je vodila udruga ZMAG, odnosno priznata krajobrazna arhitektica Petra Pavleka.

(Snimio Branko Biočić)

Sve radionice posvećene su prirodi i besplatne za polaznike. U ime organizatora ovog raznovrsnog i bogatog Festivala koji je bio dobro posjećen, prisutnima se obratio direktor Komunalnog društva 1.Maj Labin, Donald Blašković.

(Snimio Branko Biočić)

- Vrlo smo zadovoljni da nakon tri godine konačno ponovno možemo organizirati Festival cvijeća koji je uvijek bio jedna lijepa manifestacija i koju mnoge naše sugrađanke i sugrađani rado posjećuju, a i oku ugodno je vidjeti toliko cvijeća oko sebe. Ove godine smo Festival cvijeća organizirali na novoj lokaciji. Na trgu na Katurama, jer nam se čini kao prostor s lijepim potencijalom za ovakve priredbe. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli kao suorganizatori, a to su Grad Labin, LAG Istočna Istra i Turistička zajednica Labin. Dobro ćemo se zabaviti i uz glazbeni program, harmonikaše Umjetničke škole Matka Brajša Rašana i Duo ExNew. Ove godine smo omogućili posjetiteljima nekoliko praktičnih radionica. Moram se zahvaliti i svim našim prodavačima i izlagačima. Danas su s nama izlagači iz Labina, Istre, Zagrebačke županije i sjeverne Hrvatske, rekao je Blašković.

(Snimio Branko Biočić)

Svoj rad predstavio je i labinski Cvjetni studio La Fior, tvrtka Entrada izložila je poljoprivredne strojeve a poduzeće Eko sol upoznalo je posjetitelje s dobivanjem solarne električne energije.

(Snimio Branko Biočić)

Festival je imao i svoj humanitarni kutak udruge Krilo Labina i skupina Sovice iz područnog dječjeg vrtića Vrećari. Osim cvijeća i sadnica mogli su se kupiti i sirevi poljoprivrednog gospodarstva Fajman te fritule obrta Blondi. Bilo je to ugodno i lijepo sunčano prijepodne na Katurama koji se pokazao kao pun pogodak u izboru lokacije za slične manifestacije.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum