POREČ

Četverodnevno "Uskrsno slavlje" počinje u petak: Šugo od kalamari s palentom za Porečane i turiste

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

Za Uskrs će u Poreču biti otvoreno dvadeset hotela i mnogi objekti privatnog smještaja, pa se očekuje da će blagdane na ovom dijelu istarske provesti desetak tisuća turista koji bi trebali ostvariti očekivanih 40.000 noćenja, što bi bilo 30 posto više nego lanjskog Uskrsa. Kao i prijašnjih godina, očekuje se da će najviše porečkih uskrsnih gostiju stići iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Optimistička očekivanja glede uskrsnog turističkog prometa u Poreču temelje se na činjenici da Uskrs ove godine pada dosta kasnije nego lani, zbog čega je ove godine i otvoreno više objekata nego lani, a očekuje se i jako lijepo vrijeme. Ovako lijep uvod u predstojeću turističku sezonu najavio je direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik na konferenciji za novinare kojom je predstavio i bogat četverodnevni program tradicionalnog porečkog "Uskršnjeg slavlja".

Već u petak 19. travnja na porečkom Trgu slobode otvara se sajam tradicionalnih proizvoda, na kome će kroz sva četiri dana, sve do Uskrsnog ponedjeljka, svoje proizvode nuditi 17 proizvođača vina, rakije, meda, voća i voćnih prerađevina, maslinovog i konopljinog ulja, lavande, prirodne kozmetike i suvenira. Sajam će sva četiri dana biti otvoren od 10 do 16 sati. U subotu će se također na Trgu slobode, uz sajam, od 10 do 14 sati održavati i radionice izrade uskrsnih ukrasa i mozaika, namijenjene djeci, a od 11 do 14 sati posjetitelje će zabavljati Alfa Time Band. Na sam Uskrs od 10 do 11 sati održat će se tradicionalni porečki uskrsni domjenak na kome će se podijeliti tristotinjak obroka šuga od kalamari s palentom i nekoliko stotina pisanica, sve uz svirku Big banda iz Pule. Uskrsni ponedjeljak je posljednji dan sajma i cijelog uskrsnog programa kojeg porečka TZ i Grad Poreč poklanjaju sugrađanima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater