suradnja Rovinja i Salzburga

ARTISTS IN RESIDENCE Poziv rovinjskim umjetnicima za sudjelovanje u programu razmjene u Salzburgu

Grad Rovinj u suradnji s Gradom Salzburgom nudi mogućnost umjetničke razmjene i radnog boravka u Salzburgu rovinjskim likovnim umjetnicima tijekom mjeseca ožujka 2022. Na Javnom pozivu biti će odabran jedan umjetnik kojem će Grad Rovinj dodijeliti stipendiju od 800 eura, a Grad Salzburg stavlja na raspolaganje umjetniku stan i radni prostor besplatno na korištenje

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Arhiva (Snimio Milivoj Mijošek)

Arhiva (Snimio Milivoj Mijošek)


Javni poziv za sudjelovanje u programu razmjene likovnih umjetnika sa Gradom Salzburgom raspisao je Grad Rovinj, a poziv je otvoren do 24. siječnja za sve zainteresirane umjetnike sa stalnim prebivalištem u gradu Rovinju ili s jakom umjetničkom povezanošću s ovim gradom.

Grad Rovinj u suradnji s Gradom Salzburgom nudi mogućnost umjetničke razmjene i radnog boravka u Salzburgu rovinjskim likovnim umjetnicima tijekom mjeseca ožujka 2022. Pri okončanju postupka Javnog poziva biti će odabran jedan umjetnik kojem će Grad Rovinj dodijeliti stipendiju (uključujući putne troškove) u protuvrijednosti od 800 eura. Grad Salzburg stavlja na raspolaganje umjetniku stan i radni prostor besplatno na korištenje.

Naime, Grad Rovinj je prošle godine potpisao Sporazum o sudjelovanju u programu Artists in Residence (AIR), svojevrsnu umjetničku razmjenu putem koje će jedan rovinjski umjetnik mjesec dana boraviti i stvarati u Salzburgu, dok će Rovinj ugostiti jednog salzburškog umjetnika, također na mjesec dana.

- Prošle je godine u sklopu programa u našem gradu boravio i stvarao austrijski umjetnik Peter Brauneis koji je tom prilikom darovao jednu manju skulpturu Muzeju Grada Rovinja u znak zahvalnosti na gostoprimstvu, ističu iz Grada Rovinja.

Prijave na Javni poziv otvorene su do 24. siječnja, a sve su dodatne informacije objavljene u samom tekstu Javnog poziva dostupnom na poveznici   https://www.rovinj-rovigno.hr/novosti/javni-poziv-za-sudjelovanje-u-programu-razmjene-likovnih-umjetnika-sa-gradom-salzburgom-austrija-u-sklopu-programa-air-artists-in-residence/.

Artists in Residence (AIR) je program kojeg Odjel za kulturu i obrazovanje Grada Salzburga provodi još od 1986. godine surađujući s raznim gradovima u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama, a čiji je cilj promocija međunarodne kulturne razmjene s gradovima koji njeguju bogatu umjetničku tradiciju.

Salzburg ima bogatu umjetničku i kulturnu povijest. Mozartov rodni grad može se pohvaliti najstarijom Svjetskom ljetnom umjetničkom akademijom u Europi koju je 1953. osnovao slavni Oskar Kokoschka, a tijekom stoljeća u ovom je austrijskom gradu tijekom stoljeća djelovao niz velikih umjetnika, pisaca i glazbenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom